Välkommen till din nya favoritblogg!
hogzon Are

20 Sportlovstips i Åre

Egentligen vill vi ha Åre för oss själva, men sportlovstips är ändå härligt att bjuda på. Här kommer därför mina 20 bästa sportlovstips till mitt Åre, indelade efter kategori så att du lätt hittar det du gillar bäst!

Sportlovstips Åre, skidåkning utför

 1. Högzon! Om kabinbanan och gondolen är öppen, ta chansen och åk högzon. Här finns mycket av Åres bästa åkning. Ge dig dock inte ut på baksidan om du inte vet vad du gör!
 2. Ullådalen har mysig skidåkning för hela familjen, här känns det plötsligt som att man är på en mindre skidort. Du tar dig hit via Rödkullen, eller parkerar här. Dock finns numera ingen värmestuga, värt att veta. 
 3. Testa Duved! På samma liftkort får du åka i Duved och i Tegefjäll, har du inte testat så gör det! Hamrebacken i Duved är en fin carvingupplevelse.
 4. Sadelexpressen är Åres skönaste lift. Väderskyddad, plats för många och värme i rumpan och backarna den ger dig är härliga. Appropå härlig backe; Lundsrappets nedre del är en dröm, var på plats för 8 i 8:an (kl åtta på morgonen har liften VM8:an öppet) och ös på.
 5. Stendalen. Om vädret är fint är stendalen en härlig plats! Nås via topplatån eller från Ullådalen.
 6. TJEJSKIDÅKNING och carving-clinic med mig – jag kör skidåkning med teknik och carvingtips 25/2 och 1/3, 9.15-12, för 450 kr per person! 

 

Sportlovstips Åre, utflykter och längdåkning

 1. Är vädret tveksamt eller ni bara tröttnat i benen och har tillgång till bil? Tännforsen kallas ibland för Sveriges Niagarafall. Fortsätt bara E14 förbi Åre mot Trondheim och följ skyltningen så hittar ni till denna sevärdhet som stoltserar med 40 000 besökande årligen. Is, snö och vackra skulpturer skapade av naturen väntar.
 2. Björnen ski center har fina längdspår, från 1 km till 15, 5km spåret är elupplyst. Klassiskt och skate ryms bredvid varandra.
 3. Längdtur till Fröå Gruva. Sugen på ett lite lagom äventyr med fikastopp? Åk längdspåret från Björnen till Fröå gruva och stanna där för våffelstopp.
 4. Häng i Ullådalen! Ta med pulkor, skidor och packad väska och häng en eftermiddag i Ullådalen. Här kan ni åla längd eller bara pulka och mysa loss. 

Sportlovstips Åre, äta och dricka

 1. Drick varm choklad och gott kaffe – på höjden och tvären. Få skidrestauranger gör bra varm choklad, men Crowded House, den lilla vita tipin i Björnen har en lyxig variant som inte smakar vatten. Åk annars till Åre chokladfabrik för din varma kopp. Åre kafferosteri med café på torget har vunnit VM i kaffe. Bra skit.
 2. Grädda. Åre bageri får se sig besegrade för Grädda, som ligger mellan byn och VM-arenan // Olympia (kärt barn har många namn). Här finns sjukt mycket gott. Inte minst kardemummabullarna och glassen!
 3. Creperie och logi kan vara Åres barnvänligaste restaurang. Gå hit och mys loss, min favorit är den som heter ”hjortronlax”.
 4. Gillar du italienskt vin? Gå till Granen, hotellet med typ ”Sveriges bästa vinlista med Italienska viner”.
 5. Restaurangäta med barn? Copperhill har stort lekrum på nedervåningen och yta för biljardbord, här får även de barn som inte bor på hotellet leka loss om man äter hos dem. Bra mat och härlig lounge har de också, vilket gör kombinationen svårslagen.
 6. Bustamon och hummelstugan är de två lunchställena jag gillar mest i backen, både för att de har god mat men ännu mer för utsikt/omgivningar.
 7. Ät vaniljglass med varma hjortron för att det är så gott och du nog inte gör det hemma! 

varm choklad med polka

Övriga härligheter:

 1. Behöver du fixa ett par pjäxor som ger onda fötter? I Åre by finns flertalet duktiga pjäxfixare, satsa på Åre skidsport i första hand.
 2. Har jag sagt Ullådalen? Åk bort från myllret, gå upp på fjället med skidor på och andas!
 3. After ski? Nä, nu förstår jag inte? Jag har liksom ingen koll på afterskin. Alls. Fjällgården? Dit kan man i alla fall åka ner till byn med bergbanan efteråt. Bra skit!
 4. SATS Åre är fantastiskt himla superfint och väldigt inspirerande träningsmiljö.
 5. Holiday Club har kvällsöppet för barn, en klubb med kul aktiviteter av varierande slag.
 6. Ladda hem SKISTAR-APPEN, för tvärkoll på vilka liftar som är öppna beroende på väöder och vind!
 7. hogzon Are

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!