Välkommen till din nya favoritblogg!

Fjällretreat Outdoor Boost 11-13 september 2020 med Cecilia Kalla & Erika Mikaelsson – Fullbokat

Vi vill ge dig en chans att andas fjälluft och logga ut. Byta vardag mot boost. Pausa,  återhämta, stärka upp.  – Vad vill du? Vad ger dig kraft?

CHECKA UT från sociala medier och outdoorboosta dig i Åre under en långhelg, 11-13 september! Fullbokat!

 • Vandring
 • Reflektion
 • Mjuk styrketräning/rörlighetsträning
 • Yinoga

Fjällvistelse med 100% boost för själen och med tid till att låta tankar landa!

 • Naturen som arena. Vandring runt Åres vackra natur. Fjälluften ger kraft.
 • Styrketräning och rörlighet. Mjukt och stabiliserande – för en vardagsstark kropp i alla situationer.
 • Fjälltopp ger pulstopp och milsvid utsikt, sedan landar  du mjukt på yogamatta i yinposition.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Individuella reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum*, allt på plats ingår.

FÖR VEM?

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Jag har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem.

Den 18-20 september genomförs en vandringsresa där killar också är välkomna, kika gärna på den!

Fråga mig gärna om du har funderingar! sofia (@) sofiabursjoo.se  // 072-3062618

Vi fyller helgen med energigivande aktiviteter med mycket tid utomhus. God mat lagas tillsammans och äts både runt lägereld och inne i stearinljusens sken. Hela helgen är anpassad efter nattågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt. Detta fjällretreat arrangeras och projektleds av mig Sofia, på helgen träffar du två fantastiska ledare; Cecilia Kalla och Erika Mikalesson och jag är med på ett hörn. Läs mer om Cecilia och Erika längre ned. 

Deltagaren Susanna:

Outdoorboost bjöd på en helg med fjälluft där pausknappen var nedtryckt från start till slut. Ett perfekt upplägg med träning, natur, samt god mat och dryck – iklädd underställ. Lämnade helgen med ett stort leende, ny energi och tacksamhet. Så mycket välkomnande värme och inspiration. Deltagarna bjöd på sig själva och skrattkontot fick en härlig påfyllning. Det här gör jag gärna om!

Outdoor Boost Innehåll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

10/9 Torsdag – vill du kan du anlända redan under torsdagen, välj då det alternativet i anmälan (350 kr tillägg)

11/9 Fredag

 • Du hämtas med bil på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln
 • Frukost. Intentioner – reflektionsövning.
 • Förmiddag:
 • Outdoorupplevelse 1, Vandring i fjällmiljö ca 14 km. Reflektionsövningar.
 • Lunch: Vällagad mat hemma
 • Eftermiddag: Free Power, ett lugnt utomhuspass som ger dig kraft, kroppen som redskap. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans

12/9 Lördag

 • Sovmorgon och frukost
 • Förmiddag: Outdoorupplevelse 2. Vandring i fjällmiljö, kring och på Åreskutan 13-20 km. Reflektionsövningar.
 • Lunch: Runt lägerelden.
 • Eftermiddag: Träningspass 2 – Yinyoga 90 minuter, inomhus
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans

 

13/9 Söndag

 • Träningspass 3 – Mountain mobility. Nyfiket rörlighetspass med styrkeinslag.
 • Frukost
 • Outdoorupplevelse, vandring vid vattenfall i höstflod, 10 km. 
 • Lunch: Vällagad lunch hemma
 • Eftermiddag: Bonfire. ReflektionActionplan. Valfritt att dela med sig av helgens reflektioner runt en lägereld. Guidning till en individuell actionplan.
 • 14.30-15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station.
 • Eftermiddag: Hemresa – hjälp med transport till Åre Station för eftermiddagståg hem!

Det bästa med helgen? Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan! Bättre än vilken spa-dag som helst. Otroligt lyhörd och kompetent tränare!

Ledare på Outdoor Boost fjällretreat 11-13 september:

Cecilia Kalla:

Ursprungligen från Tornedalen i norra, norra Sverige. Sjukgymnast/fysioterapeut, personlig tränare och instruktör till yrket. Tränar hellre hjärta än biceps. Trivs bättre i friluftsbyxor än jeans. Väljer ute före inne, nästan alla dagar i veckan. Flyttade från stad till åre för att ha natur och fjäll som bakgård. Cecilia leder dig med en blandning av koncentrerad energi och ett norrländskt lugn, oftast med ett leende på läpparna! Cecilia delar gärna med sig av sin stora kunskap om hur vi får kroppen att må som bäst!

Erika Mikaelsson:

Fjällvanan har utvecklats sedan hon för 12 år sedan flyttade från rivieran i Piteå till fjällen i Jämtland. Här arbetar Erika utifrån sin utbildning i psykologi och mental träning med att vägleda människor. På SATS instruerar hon i box, dans och crosstraining, samt är utbildad Free power instruktör. Hon gillar skiftningarna i livet. Kontrasterna mellan kraft och stillhet. Älskar att bada kallt, men också att basta varmt. Vill att fler ska få njuta av vidderna från en fjälltopp och känna lugnet om livet stormar. Med ett ödmjukt lugn kommer Erika guida dig i att finna styrkan inom dig.

Pris:

4495 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, 3-rättersmiddagar, all dryck (även vin till middag), transfer inne i Åre och inte minst den lyxiga känslan att vara liten grupp om max 12 personer. Fakturering sker i juli med betalning i mitten av augusti.

Ankomst torsdag – tillägg 350 kr

Anmälan: fullbokat!

Boendet:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. 

Utrustning och väderlek:

September i Åre är superfint!  Är hösten normal mot tidig kan löven lysa fina och gula på träden, men mer sannolikt är härligt klar luft och sensommarvärme!

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, Skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. vandringsbyxor, thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar och jag delar med mig av rabatt hos min partner Outnorth. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Corona:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp, rör oss inte inne i byn eller i affärer. Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd så länge pandemin pågår, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Länk till bokningsvillkor!

Resa till Outdoor Boost:

Från Sthlm:

Dagtåg (anländer torsdag runt 14.45, 17.45 eller 22) eller nattåg från sthlm, torsdag 10 september kl 21:12 – Vakna i Åre strax efter 08. Eftermiddagståg eller nattåg från Åre, 11 september kl 15.50 alt 20:00.

SJ’s resa från STHLM dessa datum:

Från Göteborg:

Tågtrafik från Göteborg till Åre på samma sätt som för Sthlm!

Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!