Nytt år, ny webb! (utveckling pågår)
Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Längdläger 1-3 feb 2019, Falun med Helena Ekholm

Välkomna på ett längdskidåkningsläger för dig som vill börja åka, eller utveckla och förfina din längdteknik. Efter vårt läger har du självförtroende på längdskidor och är redo för vinterns lopp och träning. Vi hjälper dig att åka tryggt och snyggt och ger dig nycklar till att klara dina målsättningar!

ANMÄLAN: FYLL I ANMÄLINGSFORMULÄRET

Var?

Semesterdagar är hårdvaluta. Vi har valt att lägga vårt skidläger så snösäkert det går utan att du ska behöva resa långt. Endast 2,5 timmar från Stockholm, i Falun i Dalarna ligger Lugnets skidanläggning som är både nationalarena och ett Vasaloppscenter. Vi bor bra på Scandic Lugnet och äter gott och ändamålsenligt i restauranger på arenan och hotellet. På arenan finns fina förutsättningar att träna på allt du vill bli bättre på; diagonalåkning, stakning och utförskörning!

För vem?

Lägret passar både dig som vill ha hjälp att komma igång med din skidåkning från grunden, få förståelse för teknik och rörelse samt samt för dig som kommit en bit på väg och vill utvecklas och lära mer. Gruppen delas upp och vi lägger stor vikt vid att ge individuell hjälp. Vi har kryddat lägrets innehåll med fysträning specialiserad för längdåkare som du lätt tar med dig in i din träningsrutin samt valla- och loppförberedande föreläsning/frågestund.

Pris:

Del i dubbelrum: 4195 kr

Enkelrum: 4569 kr

Ej Boende.

Schema längdåkningsläger 1-3 feb 2019


1/2 Fredag

16.30 Samling och hej och välkomna, Scandic Lugnet reception, utdelning spårkort.

17:00 Styrka & rörlighet för skidåkare, Lugnets gymnastikhall (inomhus i träningssal) – dusch och omklädningsrum finns här.

18.15 Middag, Lugnets restaurang

19.30 Vallaworkshop

Tid att fixa skidor – umgås

2/2 Lördag:

(från) 7.00 Frukost

Längdåkning, samling vid spårcentralen.

9.00 – 10.00 Pass 1 Grundteknik stakning och stakning med frånskjut, hela gruppen

10.30 – 11.30 Pass 2 Distansträning och teklnik, gruppindelat. Filmning av åkning för de som önskar.

12.00: Lunch, Lugnets restaurang följt av filmgenomgång för den som önskar.

13.30 Teknikgenomgång 2, diagonal och backe, helgrupp.

14:30 Distans och teknik, indelat i grupper.

15.00 Fika/mellis, Lugnets restaurang – därefter valfri egen distansträning / teknikträning, coacher på plats i spåren

16.30-17.00 Gemensam stretch/mjukningspass för de som vill, samma lokal som fredagen.

18.30 2-rätters middag, Scandic Lugnet

Efter middagen, 19.30/20.00

Samtal kring och om loppförberedelse, frågestund där Helena och Sofia delar med sig av kunskap och erfarenhet!

Möjlighet till filmgenomgång för de som ev inte hann se på lunchen.

3/2 Söndag:

från 7.00  Frukost.

9.00-11.30 Längdåkning teknik och distans, träna på att byta spår mm

12.00: Lunch, Lugnets restaurang

13.00 Avslut

OM INSTRUKTÖRERNA:

Helena Ekholm, vår skidskyttedrottning med 2 VM-guld och 2 VM-brons har en gedigen skidbakgrund och kommer ansvara för den specifika teknikträningen och bjuda på övningar för förbättrad skidteknik. Utöver sin tävlingsbakgrund på absoluta världsnivå har Helena under 2017 utbildat sig till Endurance Personal Trainer på Bosön. Hon delar med sig av sina tidigare erfarenheter som elitskidåkare, allt ifrån teknik, träningstips och vallning.  Under hela helgen stöttar Helena och ger tips både till grupp och individ. Kort feedback på när du åker skidor på film (ej obligatoriskt)  får du av Helena. Läs mer och följ Helena på helenaekholm.com

Sofia Bursjöö är personlig tränare med fokus på konditionsidrott och också löpcoach. Med ett leende på läpparna får hon dig att förstå inte bara hur utan också varför du ska utföra en viss rörelse. Med Sofia tränar du rörlighet och styrka för skidåkare. På frågestund får du nycklarna till en framgångsrik träningsplanering och loppförberedelse om du vill. I skidspåret är hon inte lika erfaren som Helena ovan, men har åkt en hel del och bidrar med pepp och kunskap om rörelseapparaten. Det är Sofia som driver träningsevent.se och är van eventarrangör som ordnat träningsläger i många år. Läs mer och följ Sofia på träningsbloggen uppochhoppa.se

Glädje och gemenskap i spåren

Både Helena och Sofia kommer att åka med dig under passen och ge konkreta tips och inspiration till dig. Du har också möjlighet att ställa dina personliga frågor till instruktörerna under avslappnade former vid sidan av träningspassen.

Efter lägret kommer du känna dig väl förberedd, stark och trygg. Vi vill helt enkelt ge dig gott självförtroende på längdskidor!

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed