Välkommen till din nya favoritblogg!

Sofy karriärtipsar, del fyra

Vi måste prata om det här med möten känner jag. Ibland tror man att man håller på att möta ihjäl sig, och så blandar man ut det med lite sammanträden som grädde på moset.

Att bidra till en bra möteskultur är ett snyggt och bra bidrag där du är, och ett smart karriärdrag.

1) Behöver du verkligen vara med i det möte du blir kallad till? Alltför ofta försvinner dyrbar arbetstid iväg på ett möte där avgörande skillnad om personen är där eller ej är marginell. Dumt. Våga fundera och diskutera vilka som måste vara med.

2) Vet ni mötets syfte? Om du är sammankallande, gör det klart för alla varför ni ska ses och vad som ska gås igenom. En agenda i inbjudan är proffsigt och skapar värdefull struktur. Syfte, mål, mening.

3) Kom förberedd. Och kom i tid. Vi pratar inte mer om den här punkten, okej?

4) Change it up! På möten där ni är ute efter nya kretaiva idéer eller där det ska bollas olika lösningar: våga byt miljö. Loungen istället för konferensrummet. En promenad istället för att sitta stilla.

5) Uppföljning. Vad händer sen? Vem gör vad? När vet vi resultatet?

6) Huvudregel: Ett möte ska tillföra energi. Viktiga saker kan behöva diskuteras, men försök bidra till att det blir en postiv och givande avslutning.

möten

  1. Dessa möten alltså… När jag leder möten brukar jag som avslutning be någon som deltagit att summera det viktigaste vi kom fram till. Rätt kul att se hur chockade vissa blir första gången de är med om det. Ingen idé att sitta och halvsova alltså!

    1. Vilket bra och roligt tips! Det ska jag anamma på nästa möte.

      Ska även anamma övriga tips från Sofy, gillar verkligen dina karriärtips. Mycket angeläget för egen del just nu och jag kan inte få nog 😉 så skriv gärna mer! Gillar speciellt den här ’insider-vinklingen’ det känns som att du har, med en rolig tvist. Åh, och punkt 4, den är jag och min chef inte riktigt överens om, men nästa veckan kanske jag kommer få ha ett möte utanför konferensrummets vita väggar. Hoppas på det i alla fall!

  2. Möten verkar vara stort problem i många organisationer. Vi har som policy att om man tycker att ett möte man deltar på inte har en tydlig agenda och tydligt syfte så ska man helt enkelt stiga upp, meddela det och avlägsna sig. Den policyn gör att man som mötessammankallande inte dyker upp med ett dåligt förberett möte som saknar syfte.

  3. Grymt tips Pilla! Och Snorrkis!

    Kul att ni gillar de här små texterna också, då får de dyka upp sådär då och då!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!