Välkommen till din nya favoritblogg!

Trail, fjäll & yin i lugnt tempo 9-11 oktober 2020 med Sofia Bursjöö och Cecilia Kalla – Fullbokat!

Trailrunning, fjäll och yin – lugnt tempo – I ÅRE 9-11 oktober 2020, med Sofia Bursjöö och Cecilia Kalla. Fullbokat!

Varmt välkommen till 100% upplevelselöpning på min och Cecilias bakgård i Åre. Vi springer/går lugna turer och njuter av vidder, fjälluft och att vara närvarande. Smart styrketräning och yinyoga kompletterar programmet. En av oss två coacher är med gruppen om max 12 deltagare hela helgen.

 • Styrketräning/löpstyrka för vardagsstark kropp, lätt att återskapa hemma.
 • Löpteknik uppför och utför, totalt tre olika toppar på helgen
 • Lugn och återhämtande atmosfär – hållbar träning utan prestation
 • Topptur Åreskutan 16 km (med lunchstopp)
 • Yinyoga 
 • 3-rätters middagar ink dryck.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, allt på plats ingår.

Vi fyller helgen med energigivande förflyttning. Fokus på upplevelse, inte på hastighet! God mat lagas tillsammans och äts både ute och inne i stearinljusens sken. Hela helgen är anpassad efter nattågets tider, att resa hit hållbart är enkelt. Vill man – kan man anlända redan på torsdag eftermiddag/kväll, välj det alternativet i anmälan om så!

VAD ÄR LUGNT TEMPO?

– Att springa i fjällterräng är annorlunda mot asfalt. Cecilia och jag vill inte ange en precis minuter per kilometer-tid, men farten är satt till att det går aldrig fortare än 6.30 min/km. Springer du i den takten hemma klarar du lätt denna helg, eftersom vi mest troligt kommer springa långsammare. När leden sticker av brant uppför går vi, när det planar ut lufsar vi på. Det handlar om upplevelse, att kunna titta upp och le, ta in omgivning och vidder. Vi stannar och pausar ofta. Kan du springa 10 km hemma, med paus då och då så fixar du detta! Den långa turen är uppdelad med lunch på mitten!

Det bästa? Att jag fick träna mycket, utmana mig själv utan att känna att det var i jämförelse mot andra utan bara mot mig själv. Hela konceptet med liten grupp och att alla blev så inkluderade. God mat och att vi blev så ompysslade!

LÖPARHELG TRAIL, FJÄLL, YIN med Cecilia Kalla och Sofia Bursjöö, 3 platser kvar, INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

8/10 – Vid behov kan du anlända och checka in torsdag dag/kväll – välj då det alternativet i anmälan!

9/10 Fredag

 • Du hämtas med bil på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln, vi äter frukost och lär känna varandra
 • Förmiddag: Löpstyrka och rörlighet, utomhus. Cecilia Kalla coachar
 • Vällagad lunch hemma
 •  Löpning Förberget runt med topp och fantastisk utsikt, teknik uppför och utför. Sofia Bursjöö coachar. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 2 rätters middag lagas tillsammans.
 • Kvällshike, 2 km med dessert runt elden vid Fröå tjärn om vädret är fint. 

10/10 Lördag, Cecila är med gruppen hela dagen.

 • Sovmorgon och frukost
 • Förmiddag: Långpass & fjällupplevelse: Topptur/tur på Åreskutan. Löpning och upplevelse i fjällmiljö, ca 14-16 km (uppför kommer vi gå mycket!)
 • Lunch: utomhus, medhavd i löparryggsäck
 • Tidig kväll: Yinyoga 90 minuter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel!

Så bra med personliga tekniktips i stunden tillsammans med gemensamma genomgångar(och påminnelser) inför olika utmaningar. Gav så mkt positivt till upplevelsen att förbättras och känna mig mer bekväm tekniskt.  Gruppen leddes tryggt, det var en peppande/tillåtande stämning. Jag kommer tillbaka!

11/10 Söndag.

 • Träningspass  – Mountain mobility. Rörlighetspass med inslag av vardagsstyrka med minibands. Sofia Bursjöö coachar
 • Frukost
 • Löpning, Totthummeln runt med topp, 9 km i lugn takt och fokus på upplevelse. Cecilia coachar. 
 • Lunch, vällagad mat hemma
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling, hemresor under eftermiddagen eller kvällen, hjälp med transport till Åre Station!

Frågor? kontakta Sofia på sofia (snabela) sofiabursjoo.se eller via messenger på min facebooksida! (här finns också fotoalbum från tidigare träningshelger)

PRIS:

4495 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker ca en månad innan evenemanget.

Behov att anlända torsdag em/kväll och boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

OM COACH CECILIA KALLA:

Ursprungligen från Tornedalen i norra, norra Sverige. Sjukgymnast/fysioterapeut, personlig tränare och instruktör till yrket. Tränar hellre hjärta än biceps. Trivs bättre i friluftsbyxor än jeans. Väljer ute före inne, nästan alla dagar i veckan. Flyttade från stad till åre för att ha natur och fjäll som bakgård. Cecilia leder dig med en blandning av koncentrerad energi och ett norrländskt lugn, oftast med ett leende på läpparna! Cecilia delar gärna med sig av sin stora kunskap om hur vi får kroppen att må som bäst!

Om coach Sofia Bursjöö:

Kanske känner du redan mig, för det är ju här på min webb du är! Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor ju i Åre och  arrangerar hållbara träningsresor hit till mina drömmars by. Jag brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad!

ANMÄLAN:

Fullbokat!

Corona:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp, rör oss inte inne i byn eller i affärer. Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsabokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Länk till bokningsvillkor!

RESA TILL FJÄLL & TRAILLÖPNINGSHELG:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 8/10 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 8/10 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by ingår för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg! (ej från Östersunds flygplats). Transfer från flygplatsen i Östersund är lite klurigare sommartid än vintertid och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!