Välkommen till din nya favoritblogg!

Trail & MTB för tjejer, 28-30/8 (grupp 2) med Cecilia Kalla och Sofia Bursjöö – FULLBOKAT

 Spring trail och cykla mountainbike med andra tjejer!

Njut det bästa av Åres sommarutbud! Du springer trail och cyklar roliga mountainbikleder under en aktiv långhelg i augusti, en träningshelg som leds till största del av Cecilia Kalla, men du träffar också mig, Sofia på några av passen. Du äter gott, spenderar mycket tid utomhus i rörelse och njuter av endorfinruset av att våga. Helgen är för tjejer och passar dig som gärna vill cykla mer mountainbike men inte riktigt kommit igång, och dig som kommit en bit på väg. Cyklel kan tas med eller hyras på plats!

Detta datum 28-30/8 arrangeras dubbla resor, med vardera max 12 deltagare per grupp. Samma schema, och varje grupp har varsin huvudcoach. Givet att det är två coacher kommer vi kunna köra en lugnare och en snabbare grupp där det finns behov, och du kommer få massor av pepp. Grupp 1 är fullbokad sedan länge.

 • Två pass om dagen, vi mixar löpning, mountainbike, mjukt rörlighetspass och styrka för bål.
 • Intropass teknik, för dig som är ovan att cykla mountainbike – du får tipsen som gör att det går galant!
 • Cykling på nybyggda mountainbikeleder med familjekaraktär – ta med egen cykel eller hyr på plats
 • Traillöpning på två olika fjäll, magiskt vackert med fin utsikt och du får löptekniktips på vägen
 • Helpension med 3-rätters middagar ink dryck. (Även vin, om du vill, ingår)
 • Boende i stort skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, allt på plats ingår.

För vem? Förkunskaper/nivå:

Helgen vänder sig till tjejer som vill pressa pulsen på både cykel och i löparskor, utmana sig men framförallt njuta av upplevelsen. Cyklingen i Sadeln/Björnen sker mestadels på byggda cykelleder av familjekaraktär, här krävs i princip ingen förkunskap, vana cyklister kan utmana sig i eget tempo och i velodromkurvor. Turen dag 2 är lite mer utmananade, (led med delvis spång, lite mer stenar) men lita på att vi löser det tillsammans! Löpningen: Vi springer stig och lufsar/går lugnt uppför, stannar till då och då och njuter av utsikten. Längsta turen är ca 14 km, vi kommer pausa och hämta andan/sänka pulsen flertalet gånger under turerna. Om du sprungit 10-12 km hemma i tempo runt 6-6.30 min/km i slutet på augusti klarar du löpningen fint!

Cecilia vid Byxtjärn, med utsikt över Åreskutans baksida!

Allt var bäst! Ett genomtänkt schema med tid för både aktivitet och vila. Fantastiska deltagare och engagerad ledare. Mycket god mat. Åkte hem med ett lyckorus!

Schema Trail och mountainbike 28-30 augusti

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! Vi har begränsat mountainbikecykjlingen till 1,5 dag, för att minimera hyrkostnad!

27/8 – Vid behov kan du anlända och checka in torsdag eftermiddag/kväll – välj då det alternativet i anmälan! Enkel middag ingår.

28/8 Fredag

 • Du hämtas med bil på Åre tågstation, om du valt att resa med tåg, körs till boende i Sadeln
 • Frukost och vi lär känna varandra, cyklar hämtas ut om de hyrts
 • Förmiddag: Intro mountainbike, teknik och hitta ditt flow! + cykling på byggda mountainbikelederna i Björnen/Sadeln, Sofia och Cecilia är med. 
 • Vällagad lunch hemma, 5 meter från mountainbikeleden.
 • Eftermiddag: Mountainbike på lederna i Sadeln. Sofia och Cecilia är med.
 • Mjukt dynamiskt stretchpass efter cyklingen. 
 • Promenad till Åre chokladfabrik!
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans

29/8 Lördag

 • Sovmorgon och frukost
 • Förmiddag: Mountainbike till Byxtjärn och cykling på mountainbikeleder i Björnen. Här botar vi all form av eventuell spångest! (spångest = oro att cykla på spång). Efter passet, cykelinlämning. 
 • Lunch: vällagad lunch hemma
 • Eftermiddag: Traillöpning topptur Förberget, med vacker utsikt och både uppför och utför på fin stig och led. Ca 10 km. Cecilia leder dig. 
 • Kväll: Relax och hemmamys, 2/3 rätters middag lagas tillsammans, om vädret är fint och gruppen vill gör vi en kvällshike, gör upp eld och äter desserten ute.

30/8 Söndag.

 • Frukost
 • Traillöpning ”Ravinerna runt”, ca 12-14 km. En snabbare och en lugnare grupp, Cecilia leder den ena och Sofia den andra. 
 • Lunch, vällagad mat hemma
 • Träning styrka: All about abs, ett träningspass där vi fokuserar på att stärka bål samt fylla på ditt övningsbibliotek. Cecila leder. 
 • Eftermiddag: Möjlighet att göra Åre by, i samband med avresa
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling. Hemresa om du tar dagtåget. Kväll: Hemresa – hjälp med transport till Åre Station för nattåg hem!

mountainbikeleder bjornen

Den fantastiska blandningen av träning, coachning, härliga människor och god mat var det bästa. Så allt, då?! 🙂

Pris:

4395 kr, inklusive all träning och guidning, där Cecilia är med dig stor del av helgen, lyxen att vara en liten grupp om max 12 personer, helpension tre dagar varav middagarna är 3-rätters, två nätters boende, all dryck (vin till maten etc), lakan och handduk, transfer inne i Åre.

Behov att anlända torsdag em/kväll och boka på TORSDAG natt: 300 kr tillägg. Cykelhyra? Rekommenderar att hyra cykel på Björnen skicenter när det börjar bli dags där vi också hoppas kunna  skrapa fram en rabatt till er!

Om huvudcoach Cecilia Kalla:

Ursprungligen från Tornedalen i norra, norra Sverige. Sjukgymnast/fysioterapeut, personlig tränare och instruktör till yrket. Tränar hellre hjärta än biceps. Trivs bättre i friluftsbyxor än jeans. Väljer ute före inne, nästan alla dagar i veckan. Flyttade från stad till åre för att ha natur och fjäll som bakgård. Cecilia leder dig med en blandning av koncentrerad energi och ett norrländskt lugn, oftast med ett leende på läpparna! Cecilia delar gärna med sig av sin stora kunskap om hur vi får kroppen att må som bäst!

Om medcoach Sofia Bursjöö:

Kanske känner du redan mig, för det är ju här på min webb du är! Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor ju i Åre och  arrangerar hållbara träningsresor hit till mina drömmars by. Jag brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad!

Anmälan Trail & mountainbike 28-30 augusti – Fullbokat!

Corona:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp, rör oss inte inne i byn eller i affärer. Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsabokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Länk till bokningsvillkor!

Boendet i Sadeln ligger vackert och håller hög standard!

CYKELHYRA:

Har du ingen egen mtb du vill ha med dig kan du hyra cykel på plats i Åre, ca 1000-1500 kr.

RESA TILL ÅRE:

SJ släpper biljetter ca 3 månader innan avfärd.

FRÅN STHLM:

Nattåg från sthlm, torsdag 27 aug – Vakna i Åre strax efter 08. Eftermiddagståg eller nattåg från Åre, 30 augusti ca kl 16 alt kl 20:00.

FRÅN GÖTEBORG:

Nattåg torsdag 27 aug, avresa ca 18, vakna i Åre strax efter 08. Nattåg från Åre, kl 20.00, framme i Göteborg ca 10:25

Du kan självklart resa även med bil och med flyg. Flyg landar i Östersund, därifrån rekommenderas tåg. Jag hjälper gärna till att sammanföra deltagare för smidiga gemensamma bokningar och samåkning!

Varmt välkommen till Åre!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!