Välkommen till din nya favoritblogg!

Test: Värmestrumpor med batteri Sidas heat

Värmesockor med batteri - för kalla fötter

Detta är ett test av värmestrumpor mot kalla fötter! Jag fick Sidas Neo-S heat värmestrumpor med batteri av min man i födelsedagspresent och nu kommer rapporten. Med tidigare förfrusna tår räcker det med några minusgrader för att fötterna ska bli kalla, så tråkigt fina skiddagar när man bara vill åka och åka!

Test: Är batteridrivna värmestrumpor lösningen mot kalla fötter?

Jag har nu använt värmesockorna mer än en handfull gånger och i väder mellan några få minusgrader till ner mot 18 minus och här kommer min recension! Spoiler alert:

Jag är mer än lite kär i värmesockor!

test varmestrumpor

Sidas Neo-S heat – värmestrumpor med batteri

Vi snackar alltså skidstrumpor med värmesystem som är designade speciellt för skidåkare som har problem med kalla fötter. Själva strumpan innehåller naturlig ull kombinerad med tekniska fibrer som reglerar temperaturen och släpper bort fukt effektivt. Under foten finns  XITANIT®, ett värmeledande material som fördelar värmen i sockan, temperaturen regleras via batteri med tre värmenivåer placerat högt upp på vaden. Mjuk konstant värme i upp till 8 timmar, beroende på inställning!

Batteripacket går enkelt att ta bort från sockan vid till exempel tvätt.

Inköpsställen batteridrivna värmesockor:

Värmesockor hos Outnorth

varmestrumpor

Egenskaper Värmestrumpan Neo-S heat från Sidas

  • 2400MAH LITHIUM – ION NEO S BATTERI
  • Upp till 8 timmar konstant mjuk värme
  • 3 värmeinställningar
  • Kompakt batteri, fästs med tryckknappar i ett ”slip-in”system. Lätta att sätta i och ur.
  • Ullstrumpan tvättas som vanligt!
  • – XITANIT® Specialmaterial som ökar värmeledningsförmågan

 

 

Jag skulle köpt värmestrumpor för flera år sedan!

Ja, ungefär så känner jag nu. När jag tar värmestrumporna för att åka längd när det är minus 8, när jag tar dem när det är minus fyra och när jag framförallt helt obekymrat ser minus 16 på termometern och glatt drar på mig skidkläder och strumpor. Jag har fått in en rutin att sätta batterierna på laddning när jag tar av mig strumporna, vilket också rekommenderas av tillverkaren (de behöver inte laddas ur utan mår bättre av att laddas direkt, tydligen).

Tipset: Sätt på dig strumporna strax innan du ska ut, och tryck då direkt igång dem på första värmesteget. Att aldrig börja frysa är lite av en huvudregel kring det här med kalla fötter som tidigare fått förfrysningsskador. Att inte ha strumporna på flera timmar innan du drar ut gäller för alla sorters strumpor. Fötterna avdunstar fotsvett även om det inte känns och ju mer fukt i en strumpa desto mer sannolikt att du blir kall.

Strumpor med batteri – Dyra i inköp men värda sitt pris

Det är en hög tröskel att köpa värmestrumpor till sig själv, de kostar runt 1500-2000 kronor. men vet du? De fungerar!!! Just för att tröskeln att köpa dem är hög är det en perfekt present. Kanske inte världens roligaste precis när man öppnar, men alla kalla vinterdagar därefter är den som bär dem så tacksam och glad. Och har varma tår!

Min modell jag har heter Sidas neo-S heat, det finns en modell som heter pro, den är länkad här uppe. Skillnaden är att PRO har 16 h batteritid och rött batteri, vad jag kan se.

Kommentar kring punkten ”hållbarhet”.  På egen webb berättar SIDAS med stort självförtroende om hård miljöpolicy, att produkterna ska ha en livscykel samt att de jobbar med  naturliga material i största mån. Att förpackningar är miljösmarta och att transporter sker till sjöss!

 

Test: Värmestrumpor med batteri Sidas heat
Varma fötter = väl värt
Rekommenderar varmt (!) dig som funderat på värmesockor att slå till på ett par. De är effektiva, har behaglig värme och fin passform!
Plus
Batteripositionen - som inte stör utan är helt obemärkt
Värmen! Mjuk och behaglig och sprider sig jämnt.
Ull i strumpan, jag gillar naturmaterial!
Batterierna laddar snabbt!
Minus
Priset - dyr inköpströskel (men värt)
Svåra att reglera "on the go", knapptryck på strumpan krävs på denna modell
90
Sidas Neo-s heat
Köps här: (reklamlänk)
    1. Har aldrig testat det! Det jag gillar med den här är att jag på enkelt sätt kan hoppa i längdskorna, men det kanske man kan med sådana sulor också? Det enda jag hört förut om diverse värmegrejer är att de kan vara lite ojämna och liksom bränna ”trådvis” men det är hörsägen. Har kört värmepåsar i handskar och tycker det är nice, och i österrike har jag lköpt likadana för pjäxor, tunna, som man kunde klistra fast men de byggde ganska mycket höjd så jämfört med den nödlösningen är ju detta grymt.

  1. Bra inlägg, alltid varit nyfiken på såna här – jag fryser ju alltid om fötterna. Nu har jag visserligen bootfittat mina nya pjäxor och hoppas att det hjälper lite – och sen ska jag ta vara på ditt tips att byta strumpor direkt när jag går ut så att de är torra i början. Tack!

  2. Hej!
    Hur är strumporna i storlek? Kan man gå efter sin vanliga skostorlek då dessa säljs i dubbelstorlek: 37-38, 39-40. Jag har normalt 38 på skor. Finns det en risk att strumporna krymper eller drar ihop sig vid användning/tvätt? Vet du om de värmestrumpor som finns på marknaden har likadan design som dessa, dvs värmeelementet ligger under fotsulan?

    1. Jag tycker de är normala i storlek, jag har storlek 37 i skor och har 37-38, och de funkar bra. Jag har tvättat dem ganska många gånger nu och tycker inte de dragit ihop sig. Värmelementet ligger under fotsulan också i dessa, lite glättigare tyg men väl integrerat ändå. För mig gör de stor skillnad!

  3. Är strumpan slät eller knölig under foten? Har en nervsjukdom som gör att jag är iskall och känslig under fötterna.
    Vill kunna vara ute ändå och åka skidor och skridskor.

    /karin

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!