Välkommen till din nya favoritblogg!

Träningshelger och träningsresor 2023 – Sverige och Åre

Träningshelger och träningsresor 2023 – med Outdoor stories!

Att åka på en träningshelg eller träningsresa är en investering i din träning. I ditt välmående, din hälsa, kort sagt, i dig själv. Det kan vara ett träningsmål eller en belöning, en uppstart eller bara ett härligt sätt att göra en minisemester. Men hur är det egentligen, att åka på träningshelg? Jag har så fina svar som jag får från mina enkäter, du får läsa några längre ner!

Jag har arrangerat träningsevent, olika typer av träningshelger och resor med träning som fokus i tretton år nu. Tidigare gjorde jag dem på ett väldigt traditionellt sätt, på hotell eller träningsanläggning, i större format och med boende i hotellrum. Ibland också utomlands. Men hallå, det är 2023. Att flyga över världen för det egna tränings-egots skull, nej, det vill jag inte bidra till. Ett slags statement. Så jag har ju valt att göra träningsresor i Sverige. Till Åre. Mitt hemma. Med hjärtat.

Träningshelger i grupper om max 12, istället för som ibland 30+. Stanna upp en stund och känn efter hur stor skillnad det gör med gruppens storlek!

Träningshelg med max 12 deltagare – en lyx du är värd

Mina träningshelger i Åre följer inte den traditionella träningsresans mall. Gruppen är mindre, och jag brukar säga att känslan är större. Om det är helt sant vet jag förstås inte, men jag har fått det berättat. Mina träningsresor får fantastiska recensioner och jag är så glad för det! 

Mitt andra ställningstagande är: Du är värd att vara i fokus när du valt att investera i dig själv och en träningshelg hos mig! Du kommer få mer feedback eftersom du inte delar mig med en massa andra. Många av mina gäster kommer tillbaka gång på gång. 100% rekommenderar mina träningshelger till en vän och det är en siffra jag är så väldigt glad och rörd över.

Jag gör verkligen träningshelgerna med 100% hjärta!

Mina Träningshelger 2023 med olika fokus:

Längdskidor, fys mys och bubbel: En längdskidåkningshelg där vi tränar diagonal och stakteknik, byta spår och åka uppför och utför. Yinyoga, fyspass och spa ingår i denna helg som också handlar om att ha det härligt på skidor, inte bara tekniknötning. 

Turskidor & fjällupplevelse + mjuk träning: En helg på turskidor. Turskidor är bredare än längdskidor, att gå på tur kan liknas med att fjällvandra, fast på skidor. UNDERBART!

Topptur & offpist, olika nivåer: På våra topptursresor får du lära dig allt du behöver veta för att topptura säkert, samt träna på dessa färdigheter. Vi har topptursresor på intronivå och fortsättningsnivå. Du går upp för egen maskin med stighudar på skidorna och susar ner offpist. Ljuvligt!

Outdoor Boost fjällretreat: Vandring och många timmar utomhus i rörelse varje dag. Inslag av tystnad. Reflektionsövningar där du skriver och söker svaren. Yinyoga. Mjuk styrketräning. Outdoor Boost är till för alla som behöver stanna upp, sänka axlarna och låta andetaget sjunka ner i magen. Återhämtning i rörelse, begränsad skärmtid. Denna träningshelg passar även för de flesta som är sjukskrivna för utmattning.

Fys mys och bubbel: En träningsresa med ”boot-camp inriktning”. Tuff men smart träning, både kondition och styrka, mobilitet och stabilitet. Upplevelser ute och vackra vyer. Denna resa är toppen för dig som inte vill springa men ändå ta i och träna dig trött och sedan skåla i bubblig dryck.

Löparläger 2023:

Trail, fjäll och yin – lugnt upplevelsetempo: En träningshelg med traillöpning där jag visar Åres pärlor. Toppturer, kalfjällslöpning, teknik och styrka för löpare. Yinyoga kompletterar. Vi lufsar, springer och går. Denna träningshelg är lite skapt för dig som ”inte vågar åka på löparläger”. Hos mig kan du vara med. Tempot är aldrig snabbare än 6.30 min/km.

Trail fjäll och yin: En träningshelg med traillöpning där jag visar Åres pärlor. Toppturer, kalfjällslöpning, teknik och styrka för löpare. Yinyoga kompletterar. Något längre distanser än helgen i lugnt tempo. Kan du springa en mil på under 60 minuter hemma är detta rätt för dig. Tar du längre tid på dig, väljer du träningshelgen med ”lugnt upplevelsetempo”.

Fjällmaratonläger: Ett löparläger för alla som upptäckt tjusningen med atts pringa fjällopp eller som vill träna inför sitt första. Traillöpningsteknik, energitips och fler höjdmeter än de andra löparhelgerna. Långpass på riktiga fjällmaraton-leder.

Länk till löparläger i Åre

… någon ytterligare sommar-resa tillkommer och hösten får sina varianter av ovan!

Citat från deltagare på mina träningsresor:

Bästa med helgen?

 • Att få träna ihop med ett härligt gäng tjejer i fantastisk miljö och i en takt som kändes både genomförbar och utmanande på samma gång.
 • Allt! Ett genomtänkt schema med tid för både aktivitet och vila. Fantastiska deltagare och engagerad Sofia. Mycket god mat. Åkte hem med ett lyckorus!
 • ALLT. Att få utmana gränser i tryggt sällskap.
 • Hela upplägget med liten grupp, flexibel planering och att få vara utomhus i underbar miljö och få röra på sig massor tillsammans med likasinnade!
 • Allt, helheten. Väl disponerad tid, både aktivitet och vila!
 • Tillmötesgående arrangör som verkligen var närvarande
 • Upplägget med blandning av superbra träning kontra lugn och harmoni.
 • Att jag fick träna mycket, utmana mig själv utan att känna att det var i jämförelse mot andra utan bara mot mig själv. Hela konceptet med liten grupp och att alla blev så inkluderade. God mat och att vi blev så ompysslade.
 • När jag såg annonsen kände jag direkt att det måste jag åka på. Jag föreställde mig löpning, yoga, lagom lugnt och mycket rörelse och i vacker Åre-miljö och allt detta införlivades

Träningsresor i Sverige 2023 – hållbart med tåg

Året runt går nattåg till och från Åre. Denna fantastiska träningsort som utmanar och bjuder på vild och vacker natur. Att resa hit hållbart är enkelt och jag har av klimatskäl anpassat träningshelgens tider efter just nattåget. Du kan resa sovandes hit och hem, eller ta bilen om du vill. Transfer från Åre tågstation ingår i mina träningsresor, precis som treträttersmiddagar och vin till maten.

Ibland är vi i Edsåsen, då kliver man av tåget någon mil innan Åre, i Undersåker, därifrån sköter vi transfer upp till fjällpensionatet outdoor stories hyr i Edsåsen.

 

Deltagare på träningsresor om Sofia och andra av Outdoor stories tränare och ledare:

 • Kunnig, genuin, varm och väldigt personlig.
 • Bra med personliga tekniktips i stunden tillsammans med gemensamma genomgångar(och påminnelser) inför olika utmaningar. Gav så mkt positivt till upplevelsen att förbättras och känna mig mer bekväm tekniskt, både löpning och mtb. Du har en fin förmåga att leda en grupp i positiv riktning och bygga en peppande/tillåtande stämning.
 • Dels var Sofia jättebra att anpassa nivån utifrån våra egna förutsättningar och hålla en bra nivå för alla. Vi fick mycket feedback och bra tips som jag tagit med mig och jag fick flera aha-upplevelser som verkligen lyft mitt löpsteg och gett massor av inspiration till min fortsatta löpning.
 • Fantastiskt sätt att både pusha och coacha hela gruppen, trots olika nivåer kände alla sig sedda!
 • Sofia var verkligen bra på att ge av sig själv, ta hand om alla, planera och ha en överblick och det gav verkligen utrymme att slappna av och få en semesterkänsla
 • Jättekompetent, bra med personliga tips. Fick svar på allt man ville. Mångsidig kunskap. Bra planerat och hanterat med allt från upplägg, tider, mat, tillgänglighet.
 • Varm, inkännande, kunnig, förmåga att se alla i gruppen.

Mat och boende på mina träningshelger

Boende med dubbelrum i fin fjällägenhet eller lägenheter i lodgestil i nybyggda Åre Sadeln med hög standard.

Boendel i enkelrum, dubbelrum, trippel eller fyrbäddsrum på Edsåsens fjällpensionat, om resan sker till ”Södra Årefjällen”.

Det vi äter på träningshelgerna följer min matfilosofi som är enkel. Vi äter bra mat, rena ingredienser, en hel del vegetariskt. Trerätters på kvällarna och vällagade luncher hemma eller på fjället, frukost med blandat gott. Efterrätt hör livets ljuvliga till och det finns frukt och mellanmålssnacks att tillgå. Middagar lagas tillsammans med tydlig indelning och liten insats per person (om Åre) eller av personalen (på fjällpensionatet)! Till alla middagar ingår vin om man vill!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!