Välkommen till din nya favoritblogg!

Publik Stockholm marathon med barn

Stockholm marathon är en folkfest och mycket publik hejar på alla löpare. Att titta på marathon med barn som änu är små är en utmaning. Man vill ju som vuxen kunna heja, utan att barnet dör tråkighetsdöden i vagnen och blir grinig. Jag har en plan för hur jag ska göra det möjligt att vara publik med barn utan att det blir ledsamt och vi måste ge upp. Vi får se om det fungerar… Här kommer mina tips, jag har ännu inte helt bestämt vilken plats jag ska titta från.

Bra platser att titta på:

*Gärdet och djurgården. Massa utrymme, hundar, kanske hästar att titta på utöver marathonlöpare. Inte supermycket folk och trängsel, särskilt inte ute på djurgården, där också löpare uppskattar pepp. Picknick gäller här ute. Nackdel är att löparna passerar gärdet väldigt tidigt i loppet första varvet, när pepp knappast behövs. Beroende på varifrån man utgår kan det vara lite trixigt att ta sig hit då det är begränsat med kommunikationer.

*Rålambshovsparken. Löparna springer längs Rålis precis efter Västerbron. Här är det alltid glad och go stämning, men ofta trångt. Hela parken finns till förfogande, med lekpark och dylikt, men då är man en bit ifrån löparna. Tunnelbana till Fridhemsplan, därifrån en kort promenad.

*Torsgatan/Odengatan. Här kommer det helt sannolikt också vara mycket folk, men här finns också Vasaparken precis intill där löparna springer. Vasaparken har stort lekområde, och slår hungern till finns många alternativ. Löparna passerar två gånger och tunnelbanan går till Odenplan. Nackdelen är nog att man kanske inte får en skymt av ”sna löpare” pga mycket trängsel.

*Södermälarstrands bortre del, mot Långholmen. Nere på Södermälarstrand är det inte så mycket folk, och löparna passerar här två gånger. Alldeles intill ligger Långholmen, där man kan få utlopp för spring i benen. Som löpare uppskattar man pepp här inför Västerbron och på andra varvet är det tungt här. Man tar sig hit till fots från tunnelbanestation Slussen eller Hornstull.

Ta med:

Vimplar, ballonger, leksaker! Energi och dryck! Och den där blöjväskan ska ju med också.

sthlm marathon med barn

stockholm marathon publik med barn

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!