Välkommen till din nya favoritblogg!

Dagens övning: Rotationsrodd i trx

Dagens övning är precis som rubriken berättar en roddövning i trx. Den här roddövningen utförs ensidigt och ställer krav på att skapa stabilitet genom höften, utmanar din rörlighet i ryggraden och syftar till att stärka rygg och core. Den passar utmärkt att göra för löpare och längdåkare!

Rotationsrodd i TRX – så gör du

Fatta tag i trx-handtag (jag brukar ha det strax under axelhöjd) och kliv in under längre fram med fötterna, du ska inte vara rak som i en vanlig rygg utan med vinkel i knävecket, att du istället lyft upp höften.

Denna övning blir olika tung beroende på hur pass parallell din rygg är med underlaget i startläget.

Häng ner armen och handen som inte håller i trx-handatget mot golvet så att du befinner dig i en rotation. Från denna position startar rörelsen som är ett drag med armbågen rakt nedåt och lite som en ”hävning” upp med höften. Övningen slutar när handen som nyss var nära golvet träffar högt uppe på trx-bandet.

Jag gillar denna övning eftersom den är mer komplex än en vanlig rodd och stärker mig i rörelse där kroppen är i rotation, något som liknar kravet i många sporter jag utövar. Att skapa kraft genom kroppen och att samtidigt få en dos rörlighet, det är fina grejer det!

jag brukar jobba denna i bestämda repetitioner, någonstans mellan 8-12 per sida innan jag byter. Hur jobbig den blir beror på hur lågt du hänger din trx och hur parallell du är med golvet i startläget.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!