Välkommen till din nya favoritblogg!

tre TRX-övningar med hopp

Trx är ett grymt verktyg att jobba med i gymet där du kan utmana dig på många sätt. Här vill jag visa tre övningar där du kan använda trx på ett kanske nytt sätt?

TRX-övningar med hopp – Gör trx det lättare eller svårare?

I två av övningarna hjälper trx-handtagen dig att skapa stabilitet och därmed kan du överföra lite mer kraft i dina hopp. Plyometrisk träning kan vara tufft och alltid när man tillför hopp ökar svårighetsgraden och kravbilden. I övning ett och övning två bidrar handtagen till att kunna ta ut rörelsen, ger en stabilitet och kanske också mod att våga hoppa. Perfekt efter exemeplvis en graviditet eller en skada när du växlar upp din träning.

I den tredje övningen utgör trx-handtaget en försvåring av övningen då den tillför en instabil grund.

Djupa benböjshopp i trx

Ställ dig höftbrett, ha trx-handtagen ganska långa så att du efter att du gjort ett benböj, direkt kan ta stöd i handtagen och trycka dig uppåt i ett hopp! Lägg kraft neråt i handtagen. Landa mjukt och sjunk ner i nytt knäböj. Explosiviteten ligger i upphoppet, bromsa nedåt.

TRX-courtseyutfall till bredbent landning

Håll i handtagen, korsa ena benet bakom det andra och sjunk ner i ett utfall, knä bortanför ståbenets häl. Hämta kraft i ”ståbenets” rumpa och höft, tryck dig explosivt upp och ta hjälp med handtagen, landa höftbrett.

Svår övning: Bulgarian split squat-hopp i trx

Placera fot i TRX-handtagets slinga, som ska hänga ungefär i vadhöjd. Stå höftbrett, sjunk sedan ner i ett utfall och tryck ifrån med ståbenet – bakre foten har ett instabilt stöd i trx. Landa stabilt och gör ett nytt utfall.

Trx-övningar med hopp – Hur många repetitioner?

Jag brukar lägga hoppövningar i block om 10 repetitioner, och det passar bra för övning 1 och också i övning två. Både övning ett och övning två kan användas som pulshöjare och varieras en hel massa. Testa exempelvis att göra övning 1, men landa med näsan åt sidan åt vartannat håll, så att hoppet får en twist!

Övning två, och varianten på övning ett jag nyss gav där det kanske blir mer fokus på att och hur du förflyttar kroppsvikten än ett explosivt utförande fungerar väldigt bra att jobba på tid. Testa 20 – 30 sekunder som en pulshöjare!

Övning tre, den tuffa, kan kräva lite invänjning tills den sitter. När den gör det tycker jag att 10 repetitioner är max, hellre 5-8 med mycket explosivitet och fullt fokus än fler rörelser med sämre kvalitet.

Testa gärna dessa trx-övningar med hopp i på gymet och berätta för mig hur de kändes och hur det gick och tryck GÄRNA på hjärtat uppe vid rubriken om du gillar den här typen av inlägg men inte orkar kommentera det!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!