Välkommen till din nya favoritblogg!

Kraften i just nu

Det är Stockholm marathon i helgen och naturligtvis vill jag önska alla som ska springa ett varmt lycka till. Jag vill också skicka med kraften i just nu. Det tankesättet är applicerbart i allt egentligen, men är särskilt bra att använda sig av under mentala dippar som med stor sannolikhet dyker upp under långa lopp. Att springa marathon är kul,,utmanade, härligt och ett kraftprov. jag vet att du kommer fixa det, och jag vet att du vet att du kommer att fixa det, men det kan komma några sekunder eller minuter där det för stunden är tufft. Det här inlägget är till den stunden.

kraften i Just nu

När dippen kommer, erkänn att den existerar i just detta nu genom att säga det till dig själv. Just nu känns det såhär, så kändes det inte nyss och det kommer inte kännas så för alltid. Under alla träningspass du gjort, visst har du kommit förbi en känsla av att det går tungt? Visst har du haft mjölksyra och det har gått över? Visst har du känt dig slut som artist men sedan sprungit en intervall till?

Just nu är föränderligt

Det går ofta tungt innan det känns lätt. Många som gillar att springa långt tycker att de första fem kilometrarna är tuffa. Det är en känsla just nu, som försvinner. Många som springer marathon har en dipp mellan 2,8-3,5 km. Då kan det kännas som att det här med marathon var en dålig idé, det kan göra ont och inte riktigt vara sådär sprudlande kul längre. Sen händer något. Den känslan byts ut till mer positiva tankar. Det är snart målgång, sista kilometrarna, publikens pepp hörs igen och steget blir plötsligt lättare. Just nu är annorlunda än förut, annorlunda än tidigare och ska bli ett nytt nu av euforiskt rus på upploppet.

Det är en fantastisk känsla att ha sprungit marathon. Alla som sprungit marathon har någon gång haft en stund under loppet där det känts som att just nu vill jag helst inte fortsätta.

Just nu är inte sen. Just nu går över. Ta med dig det, du som ska springa i helgen, och du som kanske står i ett nu som inte är ditt härligaste! 

 

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!