Välkommen till din nya favoritblogg!

Höstens glödande dagar – 3 favoritplatser just nu!

 

I slutet av september är Åre som vackrast, ja även in i oktober kommer vi förhoppningsvis ha kvar de glödande höstfärgerna. Jag har haft (och har) ett intensivt träningshelgsschema och är därför ute massor och hinner njuta av glödande färgsprakande fjäll. Jag tänkte ge några bilder och rader om några av mina favoritplatser just nu!

Issjödalen, Vålådalens naturreservat

Vandringen, löpturen eller cyklingen till och runt Issjödalen med naturfenomenet pyramiderna (alltså själva rutten) skriver jag om i ett annat inlägg, nu fokuserar vi på hur det ser ut just nu och att det är en fantastisk plats att möta hösten på i Åre med omnejd! Via skog kommer man upp på myrmark och högland och allt eftersom blir bäckarna fler och skiftet går från grönt till gult, orange och sedan rött! Dessa bilder är knäppta för precis en vecka sedan idag och säkert har det gröna hunnit gulna och hösten tagit över än mer.

Strax efter att denna bild är tagen når man myrmarken och fjällandskapet breder ut sig, men det är bara en liten försmak av vad som komma skall. Jag parkerar i Vallbo, tar led 287! Efter denna bild är tagen och man fått försmak av det vackra via myrarna som är spångade blir det lite mer skogslandskap, men sedan, oj så fint.

 

Jag älskar att komma upp på denna platå, här nedan ser ni bilden från ”starten” av den, och två bilder ner från motsatt håll när man passerat hela Issjödalen och tagit sig upp på nästa platå. Otroligt vackert, inte sant? Här åt vi lunch i söndags, njöt av värmande septembersol och bara tog in storheten av färgskalan.

Åreskutan om hösten

Själva Åreskutan är också vansinnigt vacker om hösten, men för att verkligen få färgerna behöver du gå på antingen västra eller östra sidan. Rakt upp på berget är det mest sten och byggda cykelleder ändå. Jag rekommenderar att gå öster om östra leden och gå via Lillskutans led som har nummer 216. Här ser det ut såhär nu:

Tänk att blåbären sitter där på buskarna och bara väntar på att få bli uppnjutna (ja, visst är det ett ord nu!) av passerande vandrare. Älskar denna led för allt den ger av både utmanande uppförsstigning, vacker fors och utsikt över nejden, om inte dimman ligger tät förstås.

Storulvån

Är det regnigt på lågland kan man åka till snö i Storulvån, det är sedan gammalt. Ofta är det här de första svängarna läggs av entusiasterna som tagit på stighudarna och tagit sig uppför berget. Att vistas här är härligt, oavsett om man gör en hel Jämtlandstriangel eller bara tar en dagstur. Visst är det fantastiskt med höstlandskap och pudrade bergstoppar? ÄLSKAR den vyn! Från snart kommer den nog ligga kvar där, snön, och bli tjockare och tjockare och vips så är det vinter!

Dessa bilder är tagna från mitt löparläger med del av Jämtlandstriangeln som absolut kommer tillbaka nästa säsong! Vi sprang upp till Blåhammarens fjällstation, käkade där och vände sedan neråt på annan rutt, en smal stig som verkligen fick oss att känna oss levande!

Än värmer solen, då åker vindjackan av! Jag sprnger för det mesta i ullunderställ på senhösten. Härligt! Detta randiga, plus pannbandet från Bergans förstås!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!