Välkommen till din nya favoritblogg!
bunny jump puls hemmatraning

Pulshöjning i hemmaträning: Bunny jump!

I tider av hemmaträning kan det vara tufft att få till de där riktigt pulshöjande övningarna. Jag har här kanske lösningen för dig som vill trycka på lite extra och få upp pulsen i en övning som inte är någon variant av en burpee. För ärligt talat, burpees är faktiskt inte så himla roligt. Jag väljer alltid hellre antingen en surfer burpee, eller en reversed burpee om jag är den som coachar. Nog om burpees, nu ska vi till en pulshöjande övning som funkar toppen att göra hemma och som också börjar på B.

Hemmaträning med puls: inför övningen Bunny jump!

För att göra övningen Bunny jump behövs egentligen inga redskap, men jag tycker den är lite härligare att göra med händer na på en pall eller en låg bänk.

  1. Greppa golv eller pall med händerna, skapa en lätt spänning genom kroppen
  2. Sätt ihop dina fötter
  3. Hoppa uppåt med fötterna, så att hälarna närmar sig din rumpa – hoppa direkt på nedslaget eller gör ett minihopp mellan dina bunny jumps. Tänk just kanin, så får du till det! Hoppen kan göras rakt fram, eller att du hoppar lite sida till sida.

bunny jump puls hemmatraning

Hur länge/ hur många bunny jumps?

Det beror såklart på, jag tycker du ska kunna hålla intensiteten uppe. Övningen fungerar toppen att sätta samman med en annan eller fler andra övningar och köra som en cirkel med vila emellan, eller som övning i par där man gör två övningar en/flera gånger innan vila. Jag satte samman bunny jumps med armhävningar med händer på pall och körde 30 sekunder x 4, det blev bra och jobbigt, därefter kort vila och sedan körde jag nedan punktlista två gånger till. Detta förstås i ett pass med fler andra övningar. Mellan 25-45 sekunder, inte längre än så, är mitt råd! :

  • Armhävningar på pall
  • Bunny jumps
  • Armhävningar på pall
  • Bunny jumps

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!