Välkommen till din nya favoritblogg!

Utelunch i Tegefjäll – nyp mig i armen, det här är mitt liv! (tips om hur du kopierar rakt av)

 

Vi satt hemma vid frukostbordet en lördag en bra bit in i november. En lördag då jag hade förmiddagen ledig men träningsresa igång och vädret var vackert och höstfärgerna djupa. Plötsligt slog det mig, vi har inte gjort Tegefjäll utan snö! När det landade i oss insåg vi snabbt att så kunde vi faktiskt inte ha det. Ett nära fjäll som man dessutom kan spara benen på och ta bilen en massa höjdmeter upp, ett fjäll vi ofta vilar ögonen på men inte vandrat. Här kanske ska tilläggas att vi normalt inte är rädda för höjdmeter, men humöret och orken och att få med sig den nyss fyllda nioåringen och hennes kompis och ja, det blir ju så att säga en hel del uppför att gå ändå i dessa trakter. Planen spikades; klart vi skulle till tegefjäll för utelunch!

Utelunch i Tegefjäll – såhär kopierar du (här eller hos dig)

Såg du möjligtvis svt’s program ”Sveriges starkaste familj?”, många av vyerna som syntes i programmet är filmade från Tegefjäll mot Åre. Här är högalpint och fint och som sagt kommer man en bra bit uppför fjället om man tar grusvägen genom fritidsområdet på bergssidan. Kanske inget att göra mitt under sommaren i högsäsong och inte välkommet i brinnande vintersäsong heller, men såhär på hösten går det fint att parkera vid vägens slut och sedan kliva ut i skidbacken och fortsätta uppför på grusvägen. Då landar du till slut efter lite slit (för ja, det är brant och en bra bit kvar) här uppe på platån, där det vinterroliga barnlandet Vildmarksstigen börjar!

Jag lovar att jag inte drog henne upp i håret… Undrar vad vi pratar om här? Att håret blivit så långt, eller att det var varmt bak i nacken, eller att det kanske är dags för en ny klipptid, eller att man inte får färga håret bara för att man fyllt nio igår? Vi traskade på och blev varma i alla fall och snart var vi där, på platån, och kunde fortsätta ut och lite mer upp!

Hon som fyllde nio dagen innan tog med sin nya mobil (!!!) som hon väntat så länge på och dokumenterade noga. På väg ut ur bild; tax. Inga konstigheter, de gör som bekant som de vill.

Efter att vi tagit oss en bit uppför till på precis ihopfrusen blötmark (yes, vi slapp bli blöta!) så landade vi på en bra plats varifrån vi kunde göra små miniutflykter, fota vy och värma gulasch på mitt primuskök. Åh att värma gulash och äta ute! Det är en riktigt bra utelunch som är så enkel att få till. Köp färdig soppa på burk eller på konserv och en liten burk creme fraiche och vips, efter uppvärmning har du golunch ute!

Nya fina kläder från Bergans, som jag ju är ambassadör för, fick också komma ut för första gången för vissa:

Länkarna leder till outnorth, min ute-partner och handlar du via länkarna får jag några kronor som tack för tipset!

Taxen hör hemma hos L, P och M, som var dagens sällskap. Supermysigt!

A fick röra när jag skulle fota, men faktiskt var det jag som gjorde 99% av maten. Vill du lära dig mer om gaskök eller att laga mat utomhus om du känner dig som en nybörjare – läs min guide:

Börja laga mat ute: kom igång att laga mat ute för nybörjare

Efter att vi käkat blev det naturligtvis hopp och lek. Mer hopp för vissa än för andra. Jag passade på att njuta av att sitta med en Årevy och insupa känslan av ledig lördagsförmiddag och kunde sedan åka fulltankad till min träningsresegrupp och hålla eftermiddagsklass. Tänk, nyp mig i armen; här får jag bo och leva och detta är en lördag i november!

När vi kände oss klara och solen nästan började försvinna gick vi nerför. Nöjda. Glada. Med Tegefjäll om hösten på avcheckad lista. Även om inte du har ett Tegefjäll precis intill kan du absolut kopera stora delar av vår tur. Braa gör det – ta dig ut med en gulasch och ett kök och njut utomhus fullt ut!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!