Välkommen till din nya favoritblogg!

Fem tips om mental träning

Jag älskar mental träning, tränings- och tävlingspsykologi! Tankens kraft är enorm och jag har supermånga konkreta exempel från mitt eget liv och min tävlingskarriär där mental inställning varit hela skillnaden.

Favoritbackar fortsätter lätt att vara favoriter när det går fortsatt bra, det går bra för att förväntan är att det kommer gå bra och det finns en rutin av succé. Det vi antingen i praktiken (eller mentalt) har varit med om kan vi också  återskapa!

5 tips om mental träning:

1) Mental träning är som det låter. Träning. Träning är ansträngning, disciplin och genomförande. Du blir inte starkare mentalt om du inte tränar/praktiserar mental träning.

2) Läs på och förstå! Lars Erik Uhnestål, Olof Röhlander, Johan Plate och Willi Railo är fyra personer som skrivt/tagit fram bra material.

mental träning

3) Jag har skrivit ganska mycket om mental träning som jag vill rekommendera för nya läsare:

4)  Styrkebyrån (älsk på Johanna och Clara! ) pratar i senaste avsnittet bra om just Mental träning, särskilt om att förbereda sig för succé! Ta med den ut på en promenad eller löptur

5) Visualisera. Ett enkelt knep i vardagen är visualisering. Här är en bra övning i mental träning  som handlar om att försätta kroppen i känslan att lita på sin förberedelse och att tro på succé och framgång. ”Använd din energi och koncentration på vad du vill ska hända. Aldrig på det du inte vill ska hända. ” (Stefan Sebö).

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!