Välkommen till din nya favoritblogg!

Kläder för trailrunning sommar 2020

Hur klär jag mig för trailrunning den här sommaren? Ganska likt andra somrar, men jag tänkte visa och ge dig mina bästa! Låt oss börja nerifrån och ta oss uppåt.

Trailskor jag springer i:

På fötterna väljer jag något av mina två par från Inov-8, som jag köper hos min outdoorpartner Outnorth förstås. Jag har Trailtalon 235 Women’s som jag verkligen trivs i, drop på 4 mm och med en vikt av 235 gram per sko är det en ganska lätt terrängsko. Den har bra grepp och känns trevlig rakt igenom! Om jag vet att det är lerigt, eller kanske om jag ska prestera på topp-topp så väljer jag X-talon 212, med något lägre vikt och djupare grepp i den mjuka dubben. Jag har sprungit mer och mer i Inov-8 de senaste åren, varvat lite med en sko från Viking och några par från New Balance, men gillar Inov-8 bäst. Många springer trail i skor från Salomon, men jag har faktiskt aldrig riktigt testat, och gillar att jag kan knyta mina inov-8 som jag vill, att de har vanliga skosnören.

Trailaton 235 här ovan, X-talon 212 nedan!

trailskor 2020

Kläder för trailrunning sommar 2020

Shorts och tights jag springer i:

Är det varmt väder vill jag förstås ha shorts. Jag har verkligen blivit förtjust i att springa i shortsen ”Fløyen shorts” från Bergans. jag har dem i både M och S i samma färg (olivgrönt) där M sitter något mer ledigt än S, men ingen av dem direkt är så tight som hotpants. Lite mer utrymme helt enkelt. De har en knapp på låret som ger en slits, den kan vara stängd eller öppen beroende på rörelsefrihet och önskad luftning. De torkar snabbt och har en bred skön linning med knyt i. Bakpå finns en ficka stor nog att rymma en gel eller kreditkort. De verkar slutsålda lite överallt i damstorlek.

I samma serie finns långa tights och 3/4-dels, som jag också använder mycket beroende på temperaturen. Pratar vi rena löpartights har jag länge gillat Craft. Man ser mig också då och då i Under Armour eftersom jag gillar deras passform och design men just det varumärket är problematiskt ur miljösynpunkt, de har mycket och mer än så att justera i en hållbarhetsaspekt. Klurigt!

Lite oväntat har jag också sprungit en hel massa i dessa lejongula shorts som heter Cecilie climbing shorts.  Jag har dem i storlek M! De har en perfekt längd och är följsamma på ett sätt som om de skulle vara gjorda precis för löpning, även om namnet säger klättring. De funkar lika bra för vanligt sommarhäng eller vandring. Tips!

Kläder på överkroppen:

Jag får många frågor om löparvästar och ryggsäckar för löpning. Salomons löparväst advamnced skin 5 rymmer allt jag behöver, både om jag löpcoachar och ska stanna för lunch på berget eller om jag bara ska ta en milslång runda en varm kväll och vill ha med mig vatten eller annan energi. Den har en förmåga att sitta fast och tight oavsett mycket eller liten packning i, vilket är himla bra.

När jag springer vanliga rundor har jag alltid första förband, någon typ av energi samt lite vatten med, och mobilen – det är en vanegrej att alltid ha det i västen. Det är kanske inte helt optimalt, men mobilen trycker jag ner bakom en av de mjuka vattenflaskorna och där sitter den perfekt utan att skumpa!

 

 

 

 

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!