Välkommen till din nya favoritblogg!

Hur hanterar man en skada

Hur hanterar man en skada, och hur kommer man tillbaka? Anna Lindberg, simhopperskan med 10 EM medaljer och 73 SM guld (hennes värsta tävling, fatta pressen!) har haft en del skador genom sin karriär. På en föreläsning nyligen fick jag höra hur hon tacklat den skadade situationen, här kommer hennes tips vidare till er, ibland med tillägg från mig!

  • Ta eget initiatv – Leta själv upp bästa hjälpen du kan hitta, hör dig för, ta in fler bedömningar. Inget proffs kommer söka upp dig, du behöver ta dig till bra hjälp.
  • Sätt nya, rehabiliterande mål. Och sätt dem högt, med hjälp av sjukgymnast eller coacher om sådana finns. Att sitta hemma och sura över att den där miltiden inte kommer gå att göra eller att perset dröjer hjälper dig inte. Sätt rehabmål istället. Och ge dig tusan på att klara dem. Låt dessa mål bli ditt viktigaste!
  • Be om hjälp, stöttning och att fortfarande få vara del av team, få uppdateringar och inbjudningar till samlingar etc. Att vara en del av den helhet man var innan skada kan hjälpa mycket. Inte minst mentalt. Sysslar du med lagidrott, se till att finnas där för laget fast vid sidan om.
  • Annan sysselsättning. Fyll din tid med annat som skingrar dina tankar och ger dig energi in att göra rehabträningen. Gör sådant du kan göra, umgås med familj och vänner, hitta ljusglimtarna!

För det är sant något som Anna sa: ”Om jag inte är beredd att ge 100%, då är någon annan det” – vilket betyder, att i den skadade personens ställe står ingen som ägnar tid åt att tycka synd om den skadade, där står någon som tar chansen att kliva fram. Därför, att sitta hemma och tycka synd om är inte produktivt. Däremot är det både smart och bra att göra sina 100% i rehab. Eller 110…

komma tillbaka efter skada

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!