Välkommen till din nya favoritblogg!

Dagens övning: Löpstyrka för höftböjaren – knälyft mot miniband!

Övning för höftböjaren

Dagens övning är en löpstyrkeövning för din höftböjare. Här snackar vi alltså styrketräning för löpare och övningen heter så mycket som knälyft mot miniband och hjälper dig till en bra position och ett starkt steg. Den här övningen som är en styrketräning för höftböjaren kräver att du har ett miniband till hands.

Knälyft mot miniband – löpstyrka för höftböjaren

Tränar: Höftstabilitet och styrka i höftböjaren. Bålstabilitet.

Gör så här:

  • Ställ dig med ett miniband runt fötterna. Aktiv atletisk hållning.
  • Driv och lyft knä fram och upp, håll foten parallell med underlaget, diagonal arm kommer fram och hjälper dig stabilisera.
  • Stoppa en kort stund i balans, sätt ner.
  • Tänk på att driva knät upp och fram. Undvik att puta bakåt med rumpan och svanka i och med benlyftet, ett aktivt ”ståben” är en nyckel. 

Foto: Emma Alzén, på terrass tillhörande Copperhill Mountainlodge

Löpstyrka höftböjare, knälyft mot miniband. Syfte och för vem:

Knälyft mot miniband är en övning som ska användas av de som deltar i sport som innebär snabbhet, driv framåt och kraft i sparkar. Denna övning är utformad för att isolera höften, samtidigt som man fokuserar på stabilitet och bålkontroll. Övningen tar sikte främst på höftböjsmusklerna och tvingar dig till stabilisering (jobbar gör bland annat iliopsoas, sartorius, rectus femoris).  Bandet ger inte bara motstånd, utan hjälper dig också att hitta ett fokus på positionering och form av knä, höft och bål.

Jag äger inget miniband!

Köp mina miniband vettja! Jag säljer dem i tvåpack här via bloggen och skickar dem till dig nästa dag. Om du inte äger ett miniband och inte vill äga minibands kan du testa med ett loopat längre gummiband som du fäster i en stolpe bakom dig och kliver ut från. Jag rekommenderar dock att äga minibands, då man kan göra så mycket kul med dem!

>>Till webshopen!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!