Välkommen till din nya favoritblogg!

Midsommarafton 2019

Två starka midsommarfirare kunde vi ställa upp med i år, till midsommarfirandet i Åre vid Fröå gruva. Midsommar firades med att åka lövad vagn bakom traktor, där lilla E var långt mer intresserad av pågående tunnbrödsbak än dans runt stång. 11 grader och mestadels uppehåll, dubbelt så varmt som förra året! Vi fikade, skickade lövbåtar i vattendraget, hängde runt lite och lät duggregnet landa på skaljackan och vinden riva i uppsatt hår.

Som vanligt dök det upp mycket folk. Här fanns både regnrockar och skira sommarklänningar, storstövlar och dunjacka. Fröå gruva är ett restaurerat gammalt gruvsamhälle, som på 1800-talet var Jämtlands största by. Nu bor ingen här stadigvarande, men det finns en härlig restaurang som serverar goda våfflor till längdåkare som skidat hit på vintern och den gamla gruvvinden kan abbonneras för bröllop. Jag har förresten helt missat att visa bilder från den bröllopsfotografering som jag gjorde i april, det måste jag ju!

Midsommarmiddag och bebisgos

Efter några timmar utomhus var det dags för midsommarmiddag! Vi körde knýtisstyle och var hemma hos fina familjen S med tiodagarsbebis.

Förrätt med gubbröra på finknäcke. Grillad kycklingfilé med somrig potatissallad smaksatt med citron och olika såser. Jordgubbar, vaniljglass och grädde. Superklassiskt och jättegott och helt perfekt, förutom att vi saknade de som var hemma och sänkte feber.

Tiodagarsbebisen var så söt så att man kunde ätit upp den, men vi lät förstås bli och bara snusade den lite på hjässan, och förundrades över att någon så liten kan vara så perfekt.

En lugn och fin dag och kväll, så blev den, midsommarafton 2019.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!