Välkommen till din nya favoritblogg!

En lista om löpning, utmaning!

Jag sprang på en gammal lista långt bak i bloggen, gällande löpning och en hel del relaterat till personen som löpare. Jag har modifierat den och förkortat den lite och ger nu mina svar, och så utmanar jag några löpare på slutet att ge sina svar i sin egen blogg – vill man haka på så gör man självklart det!

1. Vilken typ av löpare är du?
Jag är en vilande comebackönskande och löptörstande löpare som längtar efter att de facto springa igen.
2. Hur länge har du löpt?
Svår fråga. På ett sätt alltid. Massa försäsongsträning inom alpint, dessförinnan och under tiden fotbollsträning med mycket löpning. Sen lite i perioder i några mellanår 2003-2007. Tuff löparsatsning mellan 2008-2010 och sedan lite halvdant med skador och graviditeter från 2011. Nu ser jag fram emot fortsättningen!
3. Hur mycket löper du per vecka?
Pass…
4. Vilket är ditt “feelgood” tempo?
När jag har fulla energidepåer och är i bra form är det någonstans kring 5.00-5.20, oftast är det där jag hittar ”vila i steget” men det kan även vara 4.35  en riktigt riktigt bra dag eller 5.50! Jag gillar inte att springa sakta, det passar inte mitt löpsteg och jag blir tokig i huvudet.
5. Vad måste du ha med dig på ett pass?
Med mig? På mig? Mina springskor. Ett skönt pannband om det är höst/vinter/vår. Helst långa tights, och gärna långärmade tröjor som jag kan kavla upp vid värme. Nyckel hem kan ju vara bra, men jag springer extremt sällan med mobil.
6. Varför springer du?
Av så många anledningar! För att jag tycker det är roligt. Jag mår bra av det och känner mig frisk, levande och hälsosam. Jag gillar utmaningar och springa mot mål. Jag gillar att pressa mig själv. Jag tycker om att slappna av och koppla bort ”verkligheten” under en runda och jag blir alltid på bra humör!
7. Har du någon gång ljugit för att få springa?
Nja, men kanske skarvat lite…
8. Hur ofta köper du löparskor?
Några gånger per år, minst två eller tre i alla fall. Och så har jag ju turen att få en del skor för test, även om det inte är så ofta. Mycket löparskor blir det helt klart.
 
9. Var/hur handlar du din löputrustning?
Otroligt varierande, men allt mer i webbutik eftersom det är så himla smidigt och konkurrenskraftiga priser. Aldrig från utländska webbutiker dock, orkar liksom inte det riktigt. Jag gillar att det finns fysiska butiker att gå till och försöker värna om dem också. Vill jag testa ett par skor (exempelvis om jag ska byta modell) köper jag dem i butik där de finns och jag hittat dem och blivit nöjd med utprovningen, förutsatt att servicen och kunskapen var bra. Det tycker jag är en hederssak!
10. Dygnets bästa springtid?
Dagtid. Klockan 14 eller klockan 10.30, i maj eller september.
11. Hur ofta tävlar du?
Det blir någon gång per år oftast, men det var länge sedan jag gjorde några pers. Det är en grej jag ser fram emot, mina pers är typ preskriberade vid det här laget!
12. Vilken är favoritdistansen?
Vet inte. Millopp är ju det värstaste som finns att springa i hela världen, men också ganska roliga efteråt. Jag föredrar nog tävlingslopp om 5 km, och tycker mig inte passa för att springa längre än halvmara. På träning är det intervaller sm är roligast.
13. Har du ett mantra som du rabblar i huvudet när du blir trött?
Jag brukar mässa ”stark och snabb, pigg och fräsch”.
14. Springer du helst i grupp eller ensam?
Jag föredrar båda!
15. Hur återställer du dig efter ett långpass?
Dricker mycket vatten och fyller på med energi  fort som attan. Det var i ärlighetens namn typ före foamrollerns tid som jag sprang långpass, men om jag gjorde långpass nu skulle jag nog rulla lite pliktskyldigt, och alltid stretcha förebyggande mot löparknä.
16. Vilken snabbhetsträning föredrar du?
Jag gillar 200-400 metersintervaller. Och backintervaller. Fullt ös medvetslös.
17. Vilket lopp drömmer du om att springa?
Inget speciellt. Men jag skulle gärna resa och springa, det verkar roligt så jag får ta tag i det där… Island vore roligt att springa på. Och trail i Kanada!
18. Vilken kändis skulle du helst vilja springa med?
Ja alltså, det vore himla roligt att springa ett pass i fjällen med Charlotte Kalla, det vore det ju!
19. Vilka tre till fem löp/träningsbloggare utmanar du att fylla i den här listan?
Jag vill veta mer om Emmas löpning, om Andréas tävlingsplaner, om andra Emmas springande, om Annies tankar och så vill jag höra om Jacob har något förhållande till löpning!
Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!