Välkommen till din nya favoritblogg!

7 nycklar till dina intervallpass

1) Uppvärmning. Gör uppvärmningsjoggen lång och med ökad intensitet mot slutet. Bli varm och svettig innan din första intervall.

2) Lägg in en serievila i mitten. Med en längre vila i mitten kan du som är ovan hålla fokus och passet känns enklare. För vana löpare är serievilan  något som säkerställer jämn och hög fart.

3) Förberedelse. Intervallpassen brukar vara nyckelpassen som gör underverk med din kondition, förutsatt att de genomförs i rätt intensitet. Var noga med förberedelserna, sov och ät och preppa mentalt.

intervaller

4) Utrustning. Du har säkert träningskläder du gillar mer och känner dig stark i. Använd dem till dina tuffa pass.

5) Sällskap. Att matcha dig med andra är ett bra sätt att flytta fokus från egen trötthet. Har ni sagt 2 x 4 intervaller i långa backen behöver ni båda ansvara för att de blir av.

6) Tankens kraft. Under tiden: nyttja passet till mental styrketräning. Servera dig själv bilder och skapa känslan av hur det ser ut och känns framme vid målet. Älska ansträngningen som tar dig fram.

7) Nerjogg och återhämtning. Tänk att om du joggar ner 15 minuter istället för fem, under tio veckor med två intervallpass per vecka. Då bygger du 300 minuter distansträning istället för 100. Bara av nerjogg! Låt återhämtning efter tuffa pass vara ett begrepp. Fyll på med energi, kall dusch av utsatta kroppsdelar och var noga med sömn.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!