Välkommen till din nya favoritblogg!

Lunchlöpning – ett pass att testa

Lunchlöpning är ett bra sätt att få in lite mer träning i sitt liv, om man har svårt att få tiden på kvällen eller morgonen att räcka till. Här kommer ett upplägg att testa och att bryta av den vanliga ”ut och springa lite bara”-turen. Passet ger dig en härlig känsla av att ha arbetat igenom kroppen, men utan att du maxar allt. Utvecklande, och energigivande.

Uppvärmning: 8 min jogg.

Intervaller: 5 intervaller x 1 minut, tryck på ordentligt! 30 sekunder joggvila (långsamt!)  X 2 med joggvila om 1-2 minuter mellan dina intervallset.Nyckeln ligger i att du vågar trycka på i intervallerna, det ska vara jobbigt men inte olidligt och du ska sträva efter att hålla samma fart på första som sista intervallen. Du hjälper dig själv till bra kvalitet om du verkligen joggar sakta, ungefär i gåfart, på din vila.

Nerjogg tillbaka till utgångspunkten, minst 5 minuter.

Det här passet tar dig strax över tjugo minuter att genomföra och ger dig en hel del när det kommer till konditionsbygge, men också tid för dusch och lunch. Världsklass!

lunchlöpning

Och får man inte till lunchlöpningen med intervallfart så kanske det i alla fall fungerar med en kort promenad. Ta vara på solljuset, snart sitter vi där, och tjatar om att det är mörklt klockan 15…

 1. Låter jättebra i teorin, men jag kommer inte på nån jag känner som har mer än 30 minuters lunchpaus?!

 2. Okej, det är tydligen bättre i Sverige än i mitt land. Men det jämnar väl ut sig nånstans, kanske vi slutar tidigare istället? 🙂

   1. Jag kommer från Finland och har alltid undrat då jag läst olika svenska träningstidningar i vilken bransch man hinner träna på lunchen. Själv är jag lärare och har inte alls möjlighet, men de flesta andra har åtta timmars arbetsdag inklusive en halvtimmes lunch. I många länder är lunchen helt utanför arbetstid, kanske också hos er?

    1. Jag bläddrade lite bakåt i bloggen och har nu fastnat för att testa tabata-träningen och lunchlöpning. Jag är också från Finland, och har endast en halv timmes lunch. Vilket de flesta tjänstemän (=kontorsarbetare?) har vad jag vet. Eller ja, visst har jag jobbat på ett mer konservativt företag också, där jobbade man från 8 till 16.30 med en timmes lunchpaus.

     Hur som helst, så har jag flextid, dvs. visst kan jag använda lite mer tid på lunchen en dag och jobba längre en annan till exempel. Dessutom är det flera på mitt jobb som intresserat sig för att löpträna tillsammans, så kanske vi får det att lyckas på lunchrasterna nu i höst, eftersom några ogillar att träna efter jobbet i mörker.

     Enda negativa är att hela företaget har endast en dusch! Själv är jag van att duscha lite här och där (är orienterare) och tar det inte som en stor grej, men inte vet jag vad mina kolleger tänker… Vi får se om vi ska få till några lunchlöpningar i höst.

     Själv bor jag dessutom ganska nära jobbet, så jag skulle föredra löpning genast efter jobbet (för att åka hem o duscha), men det gillar ju inte alla heller.

     Men tack för ett konkret träningstips!

 3. Fullständigt älskar lunchlöpningen. Och som du är inne på, intervaller är det perfekta lunchlöpningsalternativet! Ett kvalitetspass verkligen.

  / Johannes

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!