Välkommen till din nya favoritblogg!

Lunchlöpning – ett pass att testa

Lunchlöpning är ett bra sätt att få in lite mer träning i sitt liv, om man har svårt att få tiden på kvällen eller morgonen att räcka till. Här kommer ett upplägg att testa och att bryta av den vanliga ”ut och springa lite bara”-turen. Passet ger dig en härlig känsla av att ha arbetat igenom kroppen, men utan att du maxar allt. Utvecklande, och energigivande.

Uppvärmning: 8 min jogg.

Intervaller: 5 intervaller x 1 minut, tryck på ordentligt! 30 sekunder joggvila (långsamt!)  X 2 med joggvila om 1-2 minuter mellan dina intervallset.Nyckeln ligger i att du vågar trycka på i intervallerna, det ska vara jobbigt men inte olidligt och du ska sträva efter att hålla samma fart på första som sista intervallen. Du hjälper dig själv till bra kvalitet om du verkligen joggar sakta, ungefär i gåfart, på din vila.

Nerjogg tillbaka till utgångspunkten, minst 5 minuter.

Det här passet tar dig strax över tjugo minuter att genomföra och ger dig en hel del när det kommer till konditionsbygge, men också tid för dusch och lunch. Världsklass!

lunchlöpning

Och får man inte till lunchlöpningen med intervallfart så kanske det i alla fall fungerar med en kort promenad. Ta vara på solljuset, snart sitter vi där, och tjatar om att det är mörklt klockan 15…

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!