Välkommen till din nya favoritblogg!
intervallpass-for-milen

Intervallpass för milen

I detta inlägg får du flera förslag på intervallpass för milen!

Många undrar hur man ska springa intervallpass för att bli snabbare på milen. Det finns förstås många svar men generellt kan jag säga detta om att träna inför att bli snabbare på att springa en mil. Det krävs mer än intervallpass för att bli en snabb men framförallt hållbar millöpare.

1. Följa planen, ett träningsprogram med syfte att förbättra DIN miltid.
2. Se till att planen innehåller varierade pass med tillräcklig progression. Springer du inte för att öka din kapacitet och pressar dig kommer inte mycket hända. Styrketräning ska också finnas i programmet, inte bara löpning.
3. Lär dig springa längre på tröskelfart. Förhoppningsvis finns pass för detta i planen.

Ett bra intervallpass för milen

Känner du dig sugen på att springa fortare på milen och vill testa ett intervallpass just med syfte att lära dig springa på tröskelfart kan du testa det som ibland kallas för sandwichintervaller. Bilden nedan är klickbar och leder dig rätt. Det här är ett verkligt bra pass som bygger löparkaraktär och snabbt utvecklar dig. Känslan efteråt ska vara YEAH, jag gjorde det – Nu kan vi snacka igen! Du ska återhämta dig snabbt efter att du slutat springa, men inte gärna vilja fortsätta när du når mål, då har du legat rätt i intensitet.

intervallpass-for-milen

Andra bra intervallpass mot milen:

Träningsprogram för milen , coachad av mig?

Om du är sugen på att träna med mig har jag då och då luckor för nya klienter. Jag sätter upp träningsprogram åt mina PT-klienter. Jag jobbar inte med PT-online utan vill ses åtminstone några gånger på riktigt innan du kan köpa ett träningsprogram av mig och jag håller till i Stockholm.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!