Välkommen till din nya favoritblogg!
lopcoach korunda hotell

Löpcoachning på Körunda hotell

I morse ringde väckarklockan tidigt då jag skulle iväg och hålla löpcoachning på Körunda hotell. Jag har ett nytt roligt uppdrag genom konferensaktivitetsleverantören Öppet hav, där jag levererar träningspass och löpcoachning till konferensgäster. Dagens grupp fick möta solens nyvakna glitter längs sjön Muskan då vi startade redan klockan 7.

Jag satte samman ett pass med nedkokad kunskap kring grunderna i en effektiv löpteknik och passet genomfördes med inledande uppvärmning, löpskolningsövningar, ett litet intervallblock och så avslutade jag det med löpstyrka. Det känns viktigt att ge med en verktygslåda för fortsatt utveckling och styrketräningen är så viktig för skadeprevention.  Mina deltagare bjöd på skratt, beröm och att de fick aha-upplevelser, vilken energikick det är också för coachen!

lopcoach korunda hotell

Den avslutande styrkecirkeln bestod av dessa sex övningar som vi drog igenom ett varv med byte av ben/sida halvvägs. Tiden i arbete 45 sekunder, byte/vila 15 sekunder. Hade passets fokus varit styrketräning för löpare hade vi såklart gjort fler varv men nu passade ett varv av totalt sex olika övningar perfekt. Övningarna för dagen var:

  • sidosteg med gummiband
  • uppsteg på bänk
  • sidoplanka
  • planka med diagonal knäindrag
  • löpskolningsövningen hjulet, stillastående
  • enbenshopp

Så startade alltså morgonen, med löpcoachning på Körunda hotell längs glittrande sjö.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!