Välkommen till din nya favoritblogg!

Skavsår på långpass

Att få skavsår på långpass är vanligt och frågan kring hur en kan undvika skavsår är vanlig. Jag tänkte därför ge några av mina bästa tips för att skavsår inte ska dyka upp på dina långpass!

image

Skavsår kommer av ett långvarigt  (mer eller mindre) slitage på huden. Det kan vara en söm som rör sig eller friktionen av kroppsdelar och hud. Vanliga ställen att gå skavsår på på långpass är därför ljumskarna, överarmarnas insida, pulsbandskanter eller sportbh. Fötterna är självklart också utsatta.

Tips mot skavsår:

1) Inga nya kläder på långa pass, och aldrig nya skor.
2) Att tejpa förebyggande med kirurgtejp är ett väl beprövat knep, det blir som ett ytterligare lager av hud. Att tejpa bröstvårtorna så att de inte skaver mot tröjan är ett bra knep för killar, tjejer brukar sällan ha samma problem givet sportbh. 
3) Sportslick/vaselin/silk/silikonspray. Olika varianter som har samma syfte, att minska friktionen. Skor kan sprayas medan vaselin/sportslick passar bra på huden.
4) Knyt skorna hela vägen upp! Du har kanske sett att det finns ett eller två hål väldigt högt upp vid plösen? Om du snörar dina skor ända hit hjälper det massor mot skoskav givet att foten fixeras mer i skon och har mindre möjlighet att glida inuti. Testa skillnaden! 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!