Välkommen till din nya favoritblogg!

Stockholm Marathon, bästa tipsen (så jäkla enkelt!)

På nätet rullar tipsen för Stockholm marathon ut nu. Marathon och de sista förberedelserna. Vad äta? (normalt, mer kolhydratrikt sista dagarna inpå), vad dricka? (vattenladda inte för tidigt, ingen idé, du blir bara kissnödig och förstör din nattsömn), hur klä sig? (lagom, absolut inte för varmt!). INTE byta skor. (Nä, gör inte det för guds skull. Grundkurs). Kom i tid (ja, köa kring nummerlappar är ingen hit), rusa inte i början (låt bli), håll jämt tempo (ja, smart) och njut av loppet (det går, typ).

Men hörni. Sista minuten tips i all ära. Taktik och teknik är bara en liten del. Hjärta och hjärna är så himla värt att fokusera på nu. Även om du börjar sent med visualisering hinner du skapa bra mentala fyrar att hänga upp din målbild på. Känslor och tankar och minnen när du är stark – koppla dem till en knuten näve. Nu.

Den där gången när du vann en viktig seger. Oavsett om det var att genomföra sista intervallen eller en faktisk medalj. Plocka fram minnet. Visualisera, och när känslan är i hela din kropp: knyt handen hårt. Fortsätt på samma bana. Ladda dessa känslor. Se minnen, upplev smaken, ta in känslan. Knyt näven. Gör det ikväll. I morgon bitti. På förmiddagen, till efterrätt. Lagom till på lördag borde du kunna knyta handen och försätta din kropp i lugnt segervisst läge, där segerns sötma lugnar dig och gör dig stark. Stockholm marathon är ditt.

”Jag litar på mina ben. På mitt starka hjärta. På min förmåga att genomföra. Allt jobb är gjort fram till nu. Snart är stunden här. Vilken lycka! Jag vågar vilja vinna. Det vinna är för mig.”

Säg de orden högt för dig själv. Upprepa till frukost, lunch och kvällsfika. Köp vaselin för klädernas sömmar. Kolla vädret. Klipp tånaglarna. Sänk axlarna och upprepa orden. Knyt din hand.

Det enda du behöver göra är att springa 42 kilometer. Så. Jäkla. Enkelt med rätt förberedelse!

stockholm marathon sista tips inför

Jaha. Du ville älta och läsa tips på tips på sista minuten tips inför Stockholm marathon ändå? Okej då:

(Ja, som ni ser hade ni svaren inom parentes)

Slänger in ett till peppinlägg. Läs inför Stockholm marathon.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!