Välkommen till din nya favoritblogg!

Bra vätskeryggsäck

Äntligen har jag hittat en riktigt bra vätskeryggsäck! I många år har jag haft vätskeryggsäckar. I plural, de är faktiskt tre till antalet. Alla har varit helt okej och till och med bra, men jag har ändå känt att det kan bli bättre. Lite skumpande här, lite för långa tampar där. Nu har jag köpt en ny bra vätskeryggsäck (vätskeväst!) och hittat rätt och självklart vill jag tipsa dig! Här kommer alltså ett helt skamlöst shopping- och konsumeringstips. Länkar nedan är sk afiliatelänkar, jag får en liten ersättning om du köper via länken, men inget varumärke är inblandat i att jag skriver detta tips! 

För den otåliga. Det är denna jag hittat. Salomon advanced skin 5, som är slutsåld cirka exakt överallt. TIPSET blir att hitta en löparVÄST med vätskesystem, att tänka väst istället för löparryggsäck. Hänger du med? 

En bra vätskeryggsäck – vad är det?

I min värld är en bra vätskryggsäck något som jag kan bära på ryggen på min långa löptur och som ser till att jag får med mig:

  1. Vätska.
  2. Mobiltelefon och en sedel, id-kort.
  3. Energi.
  4. Förstärkningsplagg.
  5. Första förband.

Det är så att säga mina fem viktiga grundgrejer som jag alltid vill ha med mig. Coachar jag en grupp har jag alltid med första förband,  men det händer att jag slarvar med det för egen del. Det måste i alla fall finnas plats. I praktiken kan själva vätskan lösas på olika sätt men vanligast på vätskeryggsäckar är att man har en vattenblåsa på ryggen med slang över axeln till ett fäste, som man sedan suger vatten från i farten. Bra grej.

Min lärdom av att ha testat tre olika vätskeryggsäckar eller löparryggsäckar med vätskeblåsa är att så fort det blir mycket ryggsäck över lösningen så kommer den att skumpa. Axelbanden, höftband och bröstknäppning hjälper inte då ryggsäcken får låg tyngdpunkt.

 löparväst med vätska =  lösningen för en bra vätskeryggsäck

Yes, det är alltså en löparväst som är svaret. Jag hittade Salomon advanced skin 5 på Hansson i Åre och slog till direkt efter att ha hoppat och sprungit mig genom butiken. Vätskeryggan/vätskevästen satt som gjuten. I de två större bröstfickorna fram finns mjuka vätskepåsar och på ryggen finns plats för vätskeblåsa (som ej ingick) och fack för packning, samt en massa mindre fack och en visselpipa och nödfoliefilt. Bra skit!

Just denna modell verkar alltså vara ersatt av nya modeller, eller den är i alla fall slutsåld över internet (eller finns i ett exemplar i XL) så det här inlägget blev ju lite haltande. Men ja, tipset från mig till dig är att gå på en löparrygga med tydlig västkonstruktion för att minska skumpandet! Hur mycket liter/utrymme du behöver bestämmer du själv men mer än 5 liter tycker jag sällan känns nödvändigt!

Nu när jag insett hur slutsåld mitt exemplar är blev jag ÄNNU mer nöjd med mitt köp. Ser du den i en butik, go fetch alltså.

Det är en annan grej att sitta på cykel förresten, självklart ska inte en rygga fara omkring då heller, men där finns inte alls samma höftrörelse och vertikala rörelse som ställer till det tycker jag. Det var dagens om en bra vätskerygsäck!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!