Välkommen till din nya favoritblogg!
Processed with VSCO with al2 preset

Häng i gäng i Ullådalen

Det var sol som värmde och som inbjöd till att vända ansiktet rakt in i ljuset och bara blunda. Det var nypistade längdspår och snö som glittrade. Det var varm choklad och rullmackor, fjällvidder och ingen tid att passa. Det var häng i gäng i Ullådalen. Häng med:

Kompishäng i Ullådalen

Vi har en facebookgrupp som det plingar om kul aktiviteter, förslag på häng och tips i. Lägg till en väderprognos som visar sol och vindstilla och en förskola och skola med planeringsdag och det plingar rejält. 18 kids och nio vuxna hamnade i Ullådalen.

Som jag fick kämpa med att få iväg kidsen den här dagen. Det förekom hot, skäll och en hård inbromsning av bilen och rytande ”nu djävlarimig räcker det – är det förstått?”. Jag blir tokig på grejen att veta att när vi väl är framme kommer de älska det och att det ändå är sånt himla tjat och bråk att komma iväg.

När vi fått skidorna på fötterna och gled iväg uppåt fjällsidan var det bara mungipor upp. Alla njöt och tog sig fram efter bästa förmåga med turskidor, skateskidor eller klassiska lagg.

ulladalen are

När vi kommit några kilometer stannade vi för att fylla på med energi. En solgrop i januari, det händer sällan men idag hände det, minsann. Där uppe på kullen bakom gänget på denna bild, där åt vi mackor och myste loss!

I vår ryggsäck: Rullmackor med skinka, kex med fyllning och varm choklad. Äpplena åt ingen!

När matsäcken låg i magen var vi ett gäng som tog långa vägen hem – en uppförsbacke i flera kilometer som sedan vänder neråt  i svepande utförsslänt tillbaka mot parkeringen. Där, på fina fjällplatån med solen i ryggen skidade vi långsamt framåt. Såg renarna till vänster, pratade och myste.

Lilla E imponerade stort på mig genom att skida sex kilometer där stora delar var uppför. Inte ett enda ord av klagan och hela tiden glad och peppad. Detsamma med stora E men det var mer förväntat.

Outfit:

Lilla E i skidjackan Lilletind, en isolerad skidjacka med lagom fodring. Mer värme, addera lager 2. Idag bara med understull under! Den tunna ullmössan är en favorit! Jag bar jackan Womens Rabot 365 insulated jacket, en jacka med primaloftfoder som passar både som yttre lager och värmande lager 2 under skal. Alla plagg från Bergans of Norway och länkar går till min partner Outnorth!

När klockan var tidig eftermiddag susade vi nerför sista långbacken och var så ofantligt nöjda med både kilometer i benen och all frisk luft och kompishäng vi fått. Detta är ett helt annat sätt att umgås än hur vi levde i Stockholm och det känns så fantastiskt rikt.

Nöjd, nöjdare, Sofy!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!