Välkommen till din nya favoritblogg!

Sneakers, sandaler och sommarskor!

*Viking footwear tillverkar högkvalitativa barnskor och vuxenskor för nordiska förhållanden och är min skopartner. Detta inlägg innehåller reklam för deras barnskor samt adlinks*

Sommarskor! Sneakers och sandaler är på i den mån barfota inte är möjligt. Det här är de sommarskor som mina barn bär den här sommaren och jag vill såklart tipsa om vilka vi valt och köpt och varför! Det är ju en jäkla lyx att få skor på leverans det vet jag om, men även innan dess köpte vi Vikingskor och när det fattas en sko mot behovet så handlar vi den – ur Vikingutbudet på vanlig butik eftersom kvalitet och passform gör oss så nöjda.

Säsongens skohylla (minus lila sandaler)

Sneakers, sandaler och en ballerinasko för stora E

Ultralätta sneakern Ullevaal åkte jag och stora E och köpte när sommarvärmen överrumplade i början på maj. Smidig, superlätt och med mesh som gör att foten tillåts andas, samt att den är tillverkad precis så som barnskor ska, med rätt detaljer och formad efter barns fötters behov. Snygg i svart och vit och passar både till gympalektionen och till vardags.

Sandalen som E har heter Anchor. Årets färg känns my-little-pony-perfekt i ljuslila och mintgrönt (bild nedan) och är ännu lite stor, men hon tar dem när jag inte ser. Förra årets var ljusröd och får hänga med denna sommar också. Remmarna har mjuka kanter, sulan bra grepp!

Ballerinaskor i sportigt utförande har blivit en storfavorit. Den heter Fana MJ och den hittar du på Vikings webshop! Jag tycker det är särskilt bra att också en sko som är lite mer gjord för ”att vara snygg” inte kompromissar med funktion.

Lilla E: sneakers och sandaler

Vår fysiska minsting springer snabbt i lättviktssneakern Odda som i marinblått/duvblått känns snyggt klassisk med en flirt mot old school. Han tar den på och av hur lätt som helst på egen hand med hjälp av dubbla kardborreband. Den kommer i mörkrosa/orange eller som här i blå nyanser. Tvättbar i 30 grader!

Springscykelsäkra sandalen Viking Thrill

Lilla E är galen i att springcykla och han gör det med fullt ös. Jag är extra glad för att han gillar sina springcykelsäkra sandaler som heter Viking Thrill, (Sportamore har den i blått och lila/mint, Ellos i grått ) som skyddar tårna samtidigt som de är luftiga. Framme vid tårna är de lite mer som en sko, de sitter säkert och bra men är luftiga från sidan och bak. 

Barnfötter är mjuka och det är viktigt att också barnskons sula är mjuk och böjlig på rätta stället. De ska vara stabila i sidled, testa gärna att försöka vrida den som en trasa. Vridning i sidled ska skon stå emot, men de ska ha en böjpunkt där tårna tar slut och trampdynan tar vid. Foten får då rätt flexibilitet. Det gäller för alla skor och för sandaler och snyggt bildbevis på att Thrill uppför sig som bra barnsko ska finns precis ovanför texten!

Vandringsskor för barn?

I sommar ska vi fjällvandra en sväng och jag ska avvakta vädret men tror att dessa sneakers/gympaskor och sandaler kan räcka för våra tänkta kortare turer. Om vädret verkar bli blött och grisigt kommer jag investera i Viking Cascade och Viking Bislett som fungderade hur bra som helst förra året. Funderar du kring vandringsskor för barn läs då via länken. Jag skrev jag en guide om det förra sommaren och kan varmt rekommendera de skomodeller som jag lyfter och vi hårdtestade då, på vandringstät semester i Lofoten.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!