Välkommen till din nya favoritblogg!

Den hemliga stranden vid Kallsjön

Vi åker jättelångt i bilen, till en hemlig strand som A och barnen hittade förra sommaren och som de vill visa. Jag är trött och har för lite tålamod, ser hur Kallsjön rullar upp vågor av vinden men också hur solen som lyst med sin frånvaro äntligen är på plats. När vi äntligen kommit fram är stenarna jättefina och lätta att kasta macka med, precis som uttalat. Vinden, den är påtaglig och får oss att leta oss vidare till ett inlopp till sjön, en perfekt liten vik där man normalt nog inte kan ta sig in för att vattenståndet brukar vara högre.

Här är det lä och det är som att jag kan förflytta mig från otålig till njutning. Vi drar igång en eld, rullar ut liggunderlaget och slår oss ner på stranden. Det blir våran just nu standard-ute-rätt; hamburgare grillade i vår muurika! Den är seriöst ett av våra bästa uteköp ihop med tält och friluftsbyxor som torkar snabbt! Eller ja, den där listan kan ju egentligen göras lång, men ungefär!

Det är grymt att kunna dra igång brasan och sedan vara redo att käka väldigt snabbt, utan att vänta på en glödbädd eller förlita sig på att det ska finnas ett galler på plats. Eld – käk! Jag tar med tomater, sallad och skivad rödlök, mina bästa hamburgertillbehör!

Vi mumsar hamburgare och njuter av en sol som värmer på riktigt för nästan första gången på en månad. Snart åker långbyxorna av och shortsen på! När barnen ätit klart stekte jag och A på varsin extra burgare och hann prata igenom livet lite.

Tipsen från turen i punktform, tipslistan innehåller adlinks till Outnorth:

Kolla in bron därborta, på andra sidan ligger mack-stranden, men mer än så kan jag absolut inte säga. Den är hemlig nämligen, och vår egen. Vi gick dit efter lunchen och barnen tyckte det var läge för bad, ett bad som sedan A var den enda som genomförde. Jag nöjde mig med att spana efter och plocka med mig flata stora stenar av Jämtlandsskiffer.

Sen hängde vi bara runt. Barnen for omkring och jag lade mig raklång, hann läsa några sidor ur en inredningstidning. Strax var det dags att gå på upptäcksfärd med lilla E. Vi kikade, kollade och klättrade. Fina stenar och roliga träd – mer kasta macka och sedan, på vägen hem hittade vi vitsippor och jag uttalade att nu, nu är våren äntligen på plats!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!