Välkommen till din nya favoritblogg!

Träningsmagi – träningspassen

Längtar du efter fördjupning, efter inspiration och efter en riktigt kul dag med fokus på träningsglädje? Då borde du boka in dig på Träningseventet Träningsmagi. Den 1:a oktober går eventet av stapeln på Arena Älvhögsborg i Trollhättan. Här är träningsdagens schema att inspireras av – jag hoppas att du blir så sugen att du bokar din plats!  Inlägget presenteras i samarbete med Träningsevent.se – en del av mitt eget bolag.

magifilm6

09.15 – 10.15 Pass 1 Välj mellan:
Happy Athletic Hips  – Starta din eventdag med en yogaklass komponerad av Johanna Alvin, yogastuidoägarinnan från Göteborg. Johanna bjuder på härliga och kärleksfulla flöden för glada höfter som gör dig starkare och snabbare utanför mattan.
Happy Feet –  Följ med på en resa fylld av rörelseglädje och musikupplevelse. Charlotte Carlén tar dig lekfullt och pedagogiskt genom en dynamisk dansklass som är skapad just för Träningsmagi 2016. Med mångårig erfarenhet och karisma som få kommer Charlotte ge dig happy feet. Charlotte är utbildare för Les mills och en av Sveriges absolut bästa instruktörer av dansklasser.
Smile – it’s crossfit – Vad vi ska lösa tillsammans under denna timmen är en klass med hög intensitet, med övningar vi alla bemästrar samtidigt som vi har riktigt roligt. Mitt mål är att alla deltagare oavsett fysiska förutsättningar
hälsar på och lämnar med energi och ett leende, hälsar Michael Hansson Sjöö.
Run. Play. Yoga.  (utomhus) För att optimera din löprunda, oavsett om du är ny i skorna eller har mer vana, är det bra att ta in styrka och rörlighet i din träning. Veronica Jäderlund börjar med yoga- och styrkeövningar anpassade för att göra kroppen redo för att sedan gå in på löpteknik och intervaller. Klassen avslutas med nedvarvning och yogapositioner anpassade efter underlag och väder. Syftet med klassen är att på ett kul sätt utveckla din löpträning.

magifilm2

10.30 – 11.30 Pass 2 Välj mellan:
Tauff Play  Play är precis som namnet en lekfull träningsform. Men låt dig inte luras av lekfullheten! Mixen av play-övningar och individuella fys-övningar kommer ge kroppen en rejäl genomkörare som får dig att gå hem med ett leende. Madde och Usama är pedagogiska och kunniga och ger dig en härligt kul och utmanande klass. Tauff är en holistisk träningsform som har sina rötter i klassisk brottning. Precis som i brottningen använder man sig endast av en partners och/ eller sin egen kroppsvikt. Som träningsform är detta oslagbart då du verkligen kommer få en rejäl genomkörare för hela kroppen och träna allt från balans, koordination, styrka och uthållighet – och det är ju så mycket roligare att träna tillsammans!
Träna med MammaMage –  Lär dig hur du på bästa sätt kommer igång igen efter graviditeten!
Under en graviditet töjs de inre magmusklerna ut samtidigt som de raka delar sig, allt för att ge plats åt den växande bebisen. Det här är helt naturligt. Hos vissa kvarstår dock denna delning av magmusklerna vilket resulterar i nedsatt kontroll och bålstyrka. Dålig magkontroll kan även ge en putande mage. Under denna klassen får du ta del av aktuell fakta kring det som händer kring en graviditet och varför man bör träna annorlunda under och efter graviditeten. Betty Wassenius instruerar.
Tabata. Move and Improve. Välkommen på ett supersvettigt Tabatapass! Vi kommer att blanda styrka med flås och pressa upp pulsen till max under tiden vi jobbar, med målet att trötta ut kroppen ordentligt. Den enkla intervallformen tabata är effektiv och du anpassar själv hur tufft du kör. Antonia Eriksson, PT och gruppträningsinstruktör och populär inspiratör på instagramkontot eatmoveimprove håller klassen.
Prepare for snow (utomhus) –  Skidåkning är kul och socialt, precis som gruppträning! På denna klass förbereder Sofia Bursjöö, alpinist, skidlärare och PT deltagarna för vinterns skidåkning genom att stärka ben och bål i grenespecifika övningar hämtade från alpinisternas grundträning. Målet är att alla ska få med sig bra byggstenar till att vara väl förberedda och kunna göra snygga svängar i backen i vinter, med låg skaderisk och ett leende på läpparna.
Vinsten med rörlighetsträning (föreläsning Veronica Jäderlund) – Allt fler planerar in rörlighet som en självklar del av sitt träningsupplägg, kalla det yoga, ROMWOD, stretch eller vad du vill målet är detsamma. Stelhet kostar energi och hindrar dig från att utföra en rörelse optimalt, därmed ökar risken för skador och felaktiga rörelsemönster. Under föreläsningen bryter vi ner vad rörlighet faktiskt innebär, vinster med det och hur du kan lägga upp det för att passa in med, och komplettera, din nuvarande träning.

träningsmagi2015-122

träningsmagi2015-48

träningsmagi2015-109
11.45 – 12.45 Pass 3 Välj mellan:
All about the handstand – Låt oss vända upp och ner på saker och ting (oss själva och våra kompisar). Med roliga övningar i par och individuellt går vi igenom grunderna för hand- och huvudstående. Enkla övningar för att våga börja leka med det roliga handståendet! Sara bygger på med fler övningar efter hand och resultatet brukar bli skratt och jubel och att många hittar aha-upplevelser och nycklarna till ett handstående. Sara Wiss, coach för Nike leder klassen.
R&B and ABSession – Det här är en innovativ och ”ösig” komboklass som utmanar dig till max. Klassen startar med 25 minuter av kreativa och utmanande övningar för ben och rumpa, R&B. Direkt på det följer 25 minuter av den ultimata magträningen, ABSession. Klassen hålls av Lisa Joulin, i samarbete med Sports Club Education.
Full Body Attack – Rolig, trendig och effektiv kettlebellträning för hela kroppen. Rörlighet, styrka och kondition. Vi inleder med teknikträning och avslutar med en svettig genomkörare. Betty Wassenius från B-Room i Växjö tar med sig all sin kunskap om kettlebells till oss.
Obstacle Course Training (utomhus) Hinderbaneträning där vi använder oss av olika hinder i kombination med redskap som kettlebells och bulgarian bags. Klassen startar med teknik och avslutas med högt flås och tempo.
Rörlighet, styrka och löpning är viktiga moment. Rolig och utmanande träning som leds av Martin Wassenius.
Crawl för nybörjare (bassäng) Trollhättans simsällskap ger dig grunderna till att börja crawla. Teknikgenomgång och övningar som passar dig som inte kan crawla men som gärna vill lära dig!
Clean eating – konsten att genomföra en livsstilsförändring (kostföreläsning) Välkommen till en inspirerande föreläsning där Annika Malm berättar om sin viktresa och hur hon idag som 30-årig småbarnsmamma väger mindre än vad hon gjorde som 13-åring. Annika berättar om vad som blev hennes vändpunkt och som fick henne att gå ner nästan 40 kg och hur hon har behållit samma vikt i snart 15 års tid. Du kommer att få med dig massor av praktiska tips om hur du går ner i vikt och hur du gör en livsstilsförändring för att behålla dina resultat. I sin roll som kostrådgivare förklarar Annika hur kosten påverkar våra kroppar och hur vi kan tänka för att hitta rätt i kostdjungeln.

magifilm7
14.00 – 15.00 Pass 4 Välj mellan:
3D-träning HIIT – 3D Träning bygger på hur kroppen reagerar på de olika krafterna gravitation, underlagskraft, massa och moment. Eftersom dessa krafter bestämmer hur vår anatomi ser ut så vill 3D träning förbättra motståndskraften och samarbetet dem emellan – att skapa en balans i kroppen med både rörlighet och styrka. Det ger oss bättre förutsättningar att undvika skador och röra oss fritt i både vår vardag och träning. Här testar ni på ett högintensivt pass i alla tre rörelseplan och får kanske göra en hel del övningar ni aldrig testat på förut! Erik Strängfors med PT-verksamhet i Linköping leder passet.
Leap of joy Ett fartfyllt spänstpass för löpare och andra som vill bli starkare, spänstigare och mer explosiva. Explosivitetsträning ger dig ett effektivare löpsteg, förebygger skador och tränar upp tajming och styrka i hela kroppen. Dessutom är det fantastiskt roligt och ger dig en härlig variation i din vardagsträning. Räkna med både svett, skratt och massor av ny inspiration från Madeleine Rybeck!
Housefusion – En Houseinspirerad dansklass där vi leker med musiken för att tillsammans skapa en skön vibe till klassen. Hanna Lundh är känd för sin musikalitet och förmåga att få alla att känna sig välkomna på dansgolvet! Vare sig du är van vid dansklasser eller om detta blir din första dansklass! Häng med på en klass fylld med fart, skönt groove, möjligtvis lite svett och definitivt ett stort leende!
Tauff Force (utomhus) – Force är ett renodlat styrkekoncept där vi fokuserar på att ta i från tårna genom att varva tuffa styrkemoment i par med korta individuella fys-övningar. Tauff är en holistisk träningsform som har sina rötter i klassisk brottning. Vi har förnyat över tusen år gamla rörelser och förenklat dessa för att alla ska kunna vara med och träna Tauff. Precis som i brottningen använder man sig endast av en partners och/ eller sin egen kroppsvikt. Dessa övningar kombineras i våra olika träningskoncept som inspirerats från bla kampsport, löpning och Crossfit. Som träningsform är detta oslagbart då du verkligen kommer få en rejäl genomkörare för hela kroppen och träna allt från balans, koordination, styrka och uthållighet – och det är ju så mycket roligare att träna tillsammans!
BTB (be the best) gruppträning (föreläsning) Praktisk och teoretisk workshop som handlar om hur du kan utvecklas till att bli en gruppträningsinstruktör som drar fulla klasser. Vilka egenskaper/kvaliteter har instruktörer som alltid drar fulla klasser? Du får vanligtvis bara en chans. Ta den! Staffan Perman har en lång karriär inom träningsbranschen, har vunnit utmärkelsen Europas bästa gruppträningsinstruktör tre år i rad och startat bland annat SAFE och Sports Club Education. Kan man genom utbildning ”få” dessa kvaliteter och egenskaper som gör oss till stjärnor i salen. Fulla klasser påverkar retention på ett positivt sätt. Varför? Du lär dig kommunikation med deltagarna och om medlemmarnas spontana känsla när de lämnar din klass. Vad vill du att den ska vara? Hur når du dit?

MAGIFILM14
15.30 – 16.30 Pass 5 Välj mellan:
Work. Play. Yoga.- Yoga är en utmanande och utvecklande träningsform och är perfekt som din huvudträning eller som komplement till din övriga träning. Klassen utmanar din styrka, balans och rörlighet och ger dig verktyg att ta med dig för att utvecklas på mattan, i löpspåret eller på gymmet. Med ett leende på läpparna samt fokus på närvaro och andning guidas du genom ett dynamiskt flöde. Detta är perfekt för dig som inte har yoga som din huvudträning – du kanske springer mycket, styrketränar eller kör crossfit? Veronica Jäderlund guidar dig varsamt och med humor.
Rock solid. (workshop) – En stark bål gör dig starkare i gymmet, säkrare i vardagen och snabbare i löpspåret, den hjälper dig kraftutveckla, mobilisera och parera vardagens och träningens utmaningar. Från det här passet går du med en fördjupad kunskap om hur allt hänger ihop, varför vi ska träna bålen både generellt och grenspecifikt, samt en uppsjö av nya övningar och angreppssätt på bålträning. Passet passar även dig som nyligen fått barn, som lider av smärta i ländryggen eller helt enkelt vill förbättra din hållning. Madeleine Rybeck.
Andningsterapi. (workshop)- För att en människa ska överleva behövs konstant tillförsel av syre till alla kroppens organ.
Syret tillförs kroppen genom att man andas in syre i lungorna och där övergår syret till blodet och transporteras ut i kroppen. Något man kanske inte tänker på så ofta är HUR det går till att andas och hur otroligt viktigt detta är för att kroppen ska fungera bra! En människa andas genom att använda ett stort antal muskler i bröst, rygg och magregionen. Det behövs muskler både för att andas in och för att andas ut. Ett andetag bygger på att dessa muskler samverkar på ett bra och effektivt sätt. Vad händer då om dessa muskler INTE fungerar bra!? Erik Strängfors ger en workshop där vi kommer gå genom hur en Lotorpsbehandling går till. Du kommer att öka din medvetenhet om din andning och hur du på ett enkelt sätt kan påverka din hälsa genom att du har en bra kroppshållning.
Run like an athlete (utomhus) – Löpningen blir roligare när man hittar några ”aha-upplevelser” och denna klass lämpar sig till dig som vill börja med löpning men även till dig som vill bli snabbare i spåret. Löpskolning är basen för en bra löpteknik och en grundplåt hos alla friidrottare. Tyvärr uteblir ofta löpskolning hos motionärer. Sara Wiss kommer ge er en ny syn på löpningens grund, ni kommer hitta svaren på era svaga länkar och om/när tekniken fallerar. Löpskolning gör dig inte bara till en starkare och snabbare löpare utan också till en friskare. Sara är mycket pedagogisk och är noga med att ni inte bara förstår hur en övning ska göras utan också varför!
Mentala strategier – mot målet med glädje som drivkraft (föreläsning) Under en tankeväckande föreläsning coachar Sofia dig till mentala strategier för att du ska hålla riktning mot ditt mål. Mål och motivation hänger samman och Sofia pratar om hur du kan skapa nytändning mot dina mål den dag det känns tufft och hur du konserverar känslan av att vara oövervinnerlig. Grunderna i mental träning gås igenom och du får med dig ett ifyllnadsmaterial med redskap och övningar att fortsätta jobba med hemma mot ditt mål.
Crawl (bassäng) –  Trollhättans simsällskap lär ut tekniken i crawl till dig som är nybörjare eller vill utveckla din crawlteknik med sikte på klassikerlopp, swimrun eller triathlon

16.35 Avslutning i Entréhallen Vi avslutar Träningsmagi 2016 gemensamt i Entréhallen.

magi15

HELL YEAH – TILL ANMÄLAN!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!