Välkommen till din nya favoritblogg!

5 tips till sommarträning on the go

Det börjar dra ihop sig för semester för många. Vissa använder sommarlediga veckor som en naturlig del i en träningsperiodisering, antingen som viloveckor eller som maxveckor. Jag har full förståelse för båda alternativen och min hjärna ungefär en fot i vardera läger. Såhär kan det låta i min hjärna: Åh, sommar – vilken skön tid att ta det lugnt och slappa lite mer, käka glass och läsa böcker in absurdum och låta dagarna driva fram. Alternativt: Åh, sommar – äntligen mer tid för tuffa intervallpass med eftersvettningstimmar, med långpass och nya utmaningar.

Oavsett om man vill träna supertufft eller lätt vill jag ge några enkla tips på sommarträning on the go. Gemensamt för de flesta är att man förflyttar sig en hel del om sommaren och därför inte har tillgång till sina vanliga/alla träningsredskap. Fem korta tips i punktform. Here goes:

Gummiband: Återupptäck ditt dammiga gummiband som ligger i något hörn! Gummibandet tar ingen plats och du kan köra igenom hela kroppen med motstånd du reglerar själv beroende på hur långt/kort du håller bandet. Höftlyft görs tyngre med ett gummiband över bäckenet, stå på gummibandet och kör pressar över huvudet, fäst det högt i en krok och staka en kvart… låt kreativiteten flöda.

Medicinboll: Den här basketbollssstora kompisen tar förvisso lite mer plats än en viktplatta eller ett par hantlar, men så är den rolig också. Lite mer dynamisk och inbjuder till parträning, såsom att göra situps med medicinbollskast, eller varför inte benböj med boll mot bröstet, fotbollsinkast med rusch efter bollen!

Springskorna: För kvälls- eller morgonpromenad, för intervaller, för mjuka skogsstigar och asfalt. Samla kilometer och steg i miniutmaningar mot dig själv eller andra. Spring till bageriet för frukostfrallor, upptäck gränder och stadsdelar i sköna skor. Och du, inga kvällsdopp är så sköna som de som är avslutningen på ett löppass.

kladdkakehörn

Sällskap: Låt nya eller gamla vänner berika din lust till rörelse. Ta med kompisar eller bekantingar på ett pass och turas om att leda. Fråga dem om deras favoritövningar – kanske upptäcker du nya du inte kunde eller hade koll på? Att prata om livet, förälskelsen, barnen som växer, kalenderns benägenhet att bli full – det går lika bra i rörelse som över en fika.

Som extra hjälp eller som inspiration kommer sista punkten:

Din mobiltelefon: Åtskilliga är de, träningsapparna som gör att du har träning ett ombyte bort. Mina favoriter: Casall TOD, runkeeper, tabatatimer, ultratimer.I appar kan du få tips om övningar att göra med gummiband, mäta avstånd på löprundan eller ha sällskapet i lurarna.

Sommarträning on the go. Stort lycka till med tuffa eller lätta pass!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!