Välkommen till din nya favoritblogg!

Fänkål och citron

Den här middagsrätten, enkel så det förslår, kom till av en slump för något år sedan. Av fänkål, citron, vitlök, coctailtomater och grädde ska man väl kunna få ihop något smarrigt vegetariskt tänkte jag – och det kunde man. Förutom redan nämnda behöver du också god tagliatelle, lök och mozarella till servering.

vegetarisk fänkålspasta

pastafänkål

Skär fänkål, lök (röd eller gul) och några vitlöksklyftor i strimlor. Sätt två kastruller på spisen, den ena med pastavatten och den andra lägger du en generös klick smör i. Ner med grönsakerna och fräs runt, salta, peppra och häll ner en ask coctailtomater. Låt allt fräsa runt och svettas en stund, smakerna ska komma fram. Greppa en citron och riv ner skalet och pressa i citronsaften. Tagliatellen träffar kokande vatten, grädden ner i andra kastrullen så det täcker över fänkålen. Höfta!fänkål och pasta

När pastan är klar åker den ner i tallrikar eller serveringsfat. Ta fram stavmixern och mixa snabbt din pasatasås, smaka av med flingsalt och svartpeppar. Låt varje tallrik toppas av några skivor fin mozarella, och varför inte basilikablad. Klart på en kvart!

pastafänkålcitron

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!