Välkommen till din nya favoritblogg!

Att ha träningskompisar

Något som berikar träningslivet helt enormt är att ha bra träningskompisar, inte sant?  Jag är så glad att på nytt ha en riktigt bra träningskompis nära hemmet. Någon att dra av ett facebookmeddelande till med texten ”kvällspromenad ikväll?” eller ”Lunchträning om 30”? Ibland – oftast – får jag och hitta träningskompisar till de spontana träffarna, eftersom vi båda gillar och uppskattar det avbrott som träning med träningskompis ger i vardagen.

Sedan en tid tillbaka har vi en fast träningstimme i veckan. Söndagar klockan 19 kör vi fokuserad styrketräning med två fokusområden; att bli starkare i pullups samt marklyftsträning. Vi har styrt upp passuppläggen tillsammans och mäter framgång. För oss båda blir det lite som att träna med PT, fast på ett mycket softare vis, där vi får coachning av varandra men mest har fokus på vår egen träning i gott sällskap. Söndagspasset är heligt, en rutin och en vana och det händer grejer. Under tiden till och från gymmet hinner vi uppdatera oss på vad som hänt sedan sist, om vi nu inte fått till något ytterligare pass eller promenad.

Att ha en vän som träningssällskap som också är kunnig, härlig och fokuserad, det är en ynnest. Jag har skrivit mer om träningskompisar förut, i två delar faktiskt, där del ett handlar om lite missuppfattningar eller tankeutmaningar om man fastnat i tanken kring att hitta träningskompisar. Del två handlar om hur du i praktiken går tillväga för att hitta träningskompisar och för att hålla lågan brinnande.

Jag och Milla har känt varandra ganska länge nu och det är internet och träningsbloggandet som fört oss samman. Vi pratar lite blogg när vi ses, men mest om annat. Livet, relationer, träning, karriär, drömmar, målsättningar och vardag. Sådant man pratar med kompisar om, helt enkelt.
träningskompisar

pokebowl-3

Först nu när vi tränar tillsammans regelbundet kan jag känna hur mycket jag saknat den regelbundna träningen man kan göra ihop. Vi är olika och medans andra verkligen vill ha egentid som träningstid kan andra sporras av en eller flera träningskompisar eller komma bäst till sin rätt med ett helt lag.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!