Välkommen till din nya favoritblogg!

Att lära sig crawla

På mitt skrivbord sitter lappen, ”ring tillbaka till Hasse, simcoachen”.  Jupp. Jupp. Jag ska lära mig crawla. Det ska bli skitkul, och säkert ganska krångligt. För det ser så enkelt ut, när de som kan crawlar. Bara flyter iväg som…sälar (?) medan en annan blir lite mer….valross? Oh well. Alla är vi barn i början och ingen kan på nybörjarkurs ochsåvidare i all evighet. Men att vara nybörjare, det är en ganska jobbig grej alltså.
image

Jag köpte en baddräkt på lunchen. Ironin i att det står ”be fast // or be last” på sidan. Tvekade massor men tog också ett par simglasögon med mig till kassan. Är det tänkt att jag ska ha badmössa? Jag äger ingen badmössa. Såg ingen badmössa.

Att lära sig crawla. Det är ändå himla fint det, mitt i all nervositet och tänkomkatastroftankearbete. Lite vatten. I en pool. En baddräkt. Sparka här och dra längs kroppen där. Hörde ni gänget? Jag ska lära mig crawla??!!

 1. Du vill ha en badmössa, eller iaf en simmössa:)
  Både för att glasögonen sitter bättre (slipper trassla in håret), men också för att slippa det håller håret ur ansiktet. Du vill köpa en i silikon och ha tofs när du tar på den

 2. Åh jag vill också! Så spännande! Det där med bröstsim känns ju jäkligt ineffektivt. Kanske måste anmäla mig. Att vara nybörjare är ju asjobbigt, men det brukar ju instruktörerna veta om och hjälpa till med. Om de är bra, alltså.

 3. Så roligt! Och vilken läcker baddräkt.
  Nej, inte måste man ha badmössa. Det kan säkert vara bekvämt, men jag har alltid simmat utan och inte haft bekymmer. Inte ens på crawl-kursen jag gick.

 4. Det är jättekul! Gick kurs i nybörjarcrawl och sedan fortsättning i höstas. Det ser lättare ut än vad det är och en hel del teknik att tänka på men tillslut lossnar det ☺. Simglasögon är ett måste och badmössa bra att ha om man har längre hår. Du kommer att få jättekul och en hel del kallsupar men det är det värt

  1. Kallsup – check! Badmössa inköpt check! Jag sprang intervaller före simningen, det leder pga inget klor i ögonen, men förutom det, KUL med crawl. Och svårt!

 5. Roligt!
  Jag började crawla i höstas och älskar det! Tog några gånger men man gjorde framsteg varje gång så var kul och gick rätt fort till att kunna simma flera längder i ett flow. Jag lärde mig på egen hand med lite tips fr sambon, säkert ännu bättre och roligare med kurs och simcoach!
  Lycka till!

 6. Kul kul kul! Jag går en nybörjarkurs precis nu och har avverkat 7 pass. Första var läskigt och jag kände mig halvdränkt och urlakad när jag tog mig hemåt. Men efter det har det bara varit uppåt. Superroligt, och nu har jag tom fått till en del vändningar. Det går fort att lära sig.

  Lycka till!

 7. Du kommer att ha så kul! Jag gick kurs förra året och nu simmar jag tre gånger i veckan. Kul träning! Och simmössa är bra, gör att glasögonen sitter kvar, håret hålls undan och sist men inte minst skyddar ditt hår från allt klor. Du slipper hår som skimrar i grönt 🙂

 8. Fick till en lektion i december sen inte fått ihop det men oj vad kul!! Näsklämma stod högt upp på önskelistan efter lektionen, hade typ halva bassängen i magen när jag var klar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!