Välkommen till din nya favoritblogg!

Tröskelpass (jobbigt!)

Det blir mycket kondition nu, och mycket tröskelpass och tuffare intervallpass på VO2Max, men det är ju för att det fungerar så himla bra mot målen, så häng på vettja. Dagens utmaning ser enkelt och rakt ut, men är faktiskt tufft, särskilt mot slutet. Om du vet med dig att du borde gjort lite fler tröskelpass kommer det kanske till och med vara övermäktigt långa intervaller, testa att sänka aktiva tiden till, låt säga, fyra minuter istället, så att du kan klappa dig på axeln för väl utfört jobb i rätt intensitetszon!

craftdelta-2

Ett grymt bra tröskelpass:

2km uppvärmning i lugn och lätt fart

Intervaller:  6 x 6 minuter på tröskelpuls/i tröskelfart. Den farten du kan hålla utan att dra på dig massa syra, men som är högre än medeldistansjogg. Vilan är korta 30 sekunder ståvila. Spring inte upp på mjölksyranivå, lyd pulsklockan och din nivå som om den vore gud, alright?*

Avslutningsvis joggar du 1-2 kilometer  lugnt tempo, för att bygga lite extra distans i benen, eller så promenerar du lugnt hem!

*Har du ingen pulsklocka? Garmin forerunner 220 är en riktigt vass klocka, nu med 28% rabatt på outnorth, de brukar leverera på ca en dag…) En annan med stor rabattsats just nu är värstingen Phenix2 som passar för multisportare. Det är afiliatelänkar, men jäkligt vassa tips!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!