Välkommen till din nya favoritblogg!

Dagishämtningsträning

Dagishämtningsträning. Där har ni en möjlighet, ni med barn på förskola. För att vara politiskt korrekt kanske rubriken då borde vara förskolehämtningsträning (eller lämning för den delen – men det känns bara helt ofantligt stressigt). Oavsett epitet på platsen där vi får hjälp att ha hand om miniatyrer medelst vi arbetar kan träning på vägen dit vara en smart väg att gå för att få in minuter av egentid med svettinslag.

Hur? Jo – antingen byter du om på jobbet, innan du far för hämtning. Har en smidig liten löparrygga för det viktigaste och sen är det bara att åka (kommunalt) till bra hållplats för lagom löptur till hämtningsplatsen. Alternativ två är att lägga fram kläder så att allt är klart hemma, komma hem, byta om – och så transportera sig (kanske med liten omväg). När man hämtat, (kryssat för att detta skett, viktigt moment!) och barnet i fråga inte vill (vägrar högljutt) sitta i vagnen utan istället ska hoppa i vattenpölar, gå åt andra hållet (på bilfria vägen) eller närstudera en gräsmatta. Då känner du YES! Låter detta ske och fortsätter med styrkeövningar så som utfall, benböj, planka, armhävningar.

När du tröttnat och fått mjölksyra och lyfter ner miniatyren (under våldsamma protester) i vagnen, kan du sedan springa intervaller hem. Skrik förbyts då lätt till hejarklack med uppmaningar om ”mera” – ”fortare” och ”en gång till”. Det är bara extra bonus att den där vagnen ni har till och från föris väger apmycket. Omfamna känslan och ös på, lägg på en extra växel om det finns farthinder. Garanterad underhållning!

Hemma kan man se det som en extra intervall att rodda den där middagen och göra avslutande tåhävningar som stärker vaderna till pastakok. Duscha? Det får man göra senare. Alla vet ju att man behöver fylla på med energi efter träning…

dagishämtningsträning

Dagens träning: Löpning till föris, 15 minuter. 40 utfall medan E hoppade vattenpöl. 5 intervaller i maxfart med svintung Kronanvagn. Voila!

  1. Du är bra på att ge tips på hur man kan få in träningen i vardagen – jag älskar det! Vardagspusslet omvandlas till en rolig utmaning. Lite är bättre än inget alls och man behöver inte vara OS-atlet för att vara hälsosam friskus! Snälla, fortsätt med dessa inlägg!!!

  2. Det funkar med hund också! När jag och vovven ska ut å springa (jag har en väldigt aktiv och lekfull typ) så försökte jag länge få med henne på mina intervaller, distanspass eller vad som nu stod på schemat. Ibland funkade det, men ofta slutade hon abrupt springa med – luktade på intressanta stenar och lyktstolpar, åt lite gräs eller rullade sig nöjt i sanden. Och jag drog och slet, lockade och pockade. Till jag började göra tvärt om – jag springer fartlek med henne, kort och långt, sen när hon vill nosa så göra jag utfall, benböj eller vad som faller in – när jag gör sit ups så brukar hon sätta sig bredvid och vakta så jag inte blir anfallen av främlingar 🙂 Perfekt! istället för att kämpa emot och vilja få barnen och hundarna att göra som det står i vårt schema så gör vi något ihop som alla tycker är kul!

  3. Fungerar hyfsat med ett barn gissa hur svårt det här konceptet är med 2 barn.. och gissa hur TUNG den vagnen är… Har försökt några gånger och det är mer förknippat för skaderisk för mig… Med två barn fungerar lekplatsträning, korta intervaller på bana (båda inom synfält) alt sprinter bättre… Men det finns säkert någon hurtig rackare som fixar löpning med två också. Där är mitt rekord knappa 3 km i snigelfart 😉
    Men det går ”oftast” att träna med barn med, men inte alltid det du vill som sagt… för de där vattenpölarna är ju så roliga och de små myrorna så vansinnigt intressanta!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!