Välkommen till din nya favoritblogg!

Dagishämtningsträning

Dagishämtningsträning. Där har ni en möjlighet, ni med barn på förskola. För att vara politiskt korrekt kanske rubriken då borde vara förskolehämtningsträning (eller lämning för den delen – men det känns bara helt ofantligt stressigt). Oavsett epitet på platsen där vi får hjälp att ha hand om miniatyrer medelst vi arbetar kan träning på vägen dit vara en smart väg att gå för att få in minuter av egentid med svettinslag.

Hur? Jo – antingen byter du om på jobbet, innan du far för hämtning. Har en smidig liten löparrygga för det viktigaste och sen är det bara att åka (kommunalt) till bra hållplats för lagom löptur till hämtningsplatsen. Alternativ två är att lägga fram kläder så att allt är klart hemma, komma hem, byta om – och så transportera sig (kanske med liten omväg). När man hämtat, (kryssat för att detta skett, viktigt moment!) och barnet i fråga inte vill (vägrar högljutt) sitta i vagnen utan istället ska hoppa i vattenpölar, gå åt andra hållet (på bilfria vägen) eller närstudera en gräsmatta. Då känner du YES! Låter detta ske och fortsätter med styrkeövningar så som utfall, benböj, planka, armhävningar.

När du tröttnat och fått mjölksyra och lyfter ner miniatyren (under våldsamma protester) i vagnen, kan du sedan springa intervaller hem. Skrik förbyts då lätt till hejarklack med uppmaningar om ”mera” – ”fortare” och ”en gång till”. Det är bara extra bonus att den där vagnen ni har till och från föris väger apmycket. Omfamna känslan och ös på, lägg på en extra växel om det finns farthinder. Garanterad underhållning!

Hemma kan man se det som en extra intervall att rodda den där middagen och göra avslutande tåhävningar som stärker vaderna till pastakok. Duscha? Det får man göra senare. Alla vet ju att man behöver fylla på med energi efter träning…

dagishämtningsträning

Dagens träning: Löpning till föris, 15 minuter. 40 utfall medan E hoppade vattenpöl. 5 intervaller i maxfart med svintung Kronanvagn. Voila!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!