Välkommen till din nya favoritblogg!

Mål och vägen dit: Ifyllnadsmall att printa

 Till dig som satte ett nytt träningsmål i början av januari och som nu eventuellt börjar få lite motstånd i genomförandet och etableringen av dina nya tänkta vanor:

Jag vill uppmana dig att ta den här helgen på dig tid att känna efter vad din kropp är sugen på för träningsform. Om du tänker träning: Vart vill tanken flyga? När känner du dig som gladast? Med vem eller var tränar du då? Hur känner du och vad vill du uppnå? Rita kartan, testa känslorna. Passar dina tankar det du tänkt som mål? Bra om så, revidera lite om du upptäcker en krock.

Sätt dig sedan och titta på ditt nuläge. Fundera på vart du vill enligt ”målet” på din karta. Vilka hinder finns mellan dig och målet, mellan dig och det önskade? Stapla upp dem. Tråkig grej, men bra att göra. Fastna inte här, bara skriv upp det men lägg inte en massa energi. Titta sedan på din karta med helikopterperspektiv och skriv en ny stapel med rubriken resurser. Det finns alltid resurser! En typisk resurs i ett träningshänseende kan vara ”farmor hämtar på förskolan på tisdagar”, eller ”löpcoach, 5 timmar”, ”boken xx/yy”.

tar mig dit jag vill

Nu har du ett önskat läge = Ditt mål du vet!, du har koll på hinder, du har ett gäng resurser. För att förflyttning ska ske måste det nu till aktiviteter. Aktiviteter är detsamma som en plan för återkommande händelser som tar dig framåt.

Hindret ”jag har kasst löpsteg” har sin resurs i ”det finns löpcoacher” och aktiviteten är ”fem bokade coachningstillfällen med löpcoach, vi springer varje tisdag”. Det önskade läget om ett starkare och mer effektivt löpsteg är plötsligt mycket närmre än vad du trott och du har skapat massor av energi i att du ser att det finns en supertydlig väg att ta.

”Why choose to fail when success is an option”. Om du känner att genomförandet mot ditt mål börjar halta, printa ut bilden, fyll i och ta dig vidare med bättre helhetsblick och en utstakad karta! Observera att mallen fungerar på vilket mål som helst, det behöver alltså inte vara träningsrelaterat!

Njut planen- och genomförandet.

/Kram Sofy

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!