Välkommen till din nya favoritblogg!

On the minute

Idag har jag träningsvärk igen! Så blir det lätt när team snyggstark åker till Crossfit Solid och blir mosade av Elin i en EMOM. Det är crossfitspråk såklart, och står för every minute on the minute.

Rörelser ska göras där starten går på varje minuts början, med ökade repetitioner för varje minut som går och alla repetitioner ska vara färdiga inom en minut. I början är det superlätt med mycket vila, pga få repetitioner. Men vartefter minuterna går och repetitionerna blir fler blir vilan mindre och till sist, ja då tar tiden slut innan repetitionerna är klara och då har man ”åkt ut”.

uppochhoppa-7uppochhoppa-3 uppochhoppa-4

När vi failat såg vi ut såhär. Och avslutade med att stå på händer och hänga mer i stänger. Jag har på mig skor från Reebok och linne och tights från Casall.

Vi hade två upplägg på varannan minut, med ökade burpees på jämn minut och ökade kettlebellssvingar på udda minut. Våra två sista minuter gjorde vi tre frivädningar (35 kg) och 22 burpees samt tre chest to bars och 20 kettlebelssvingar (16 kg). Det var minuten med alla burpees som blev failure-minut. Det tar lite tid att ta sig upp och ner i burpees när en har gjort 20/18/16/14/12/10/8/6/4/2 minuterna innan. Om en säger.

Vad är din erfarenhet av on the minute?

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!