Välkommen till din nya favoritblogg!

Sju tips för träning med familjen!

Barn gör som vi gör, inte som vi säger. Att ge dem en aktiv livsstil och glädje i rörelse är nog en av de finaste gåvor man kan ge. Här kommer sju tips för roligt umgänge med familjen på tema rörelse. I enstaka fall får du som förälder tid för egen träning i en tabataintervall, eller ett kort program i en träningsapp. Men frågan är om den roligaste träningen ändå är den ni gör ihop? Jag tror det!

tips för träning med barn och familj

1) Rockring och hopprep. Två redskap som ger kondition och coreträning. Utmana barnen på tid att rocka rockring eller att klara olika sätt att hoppa. Mamma och hopprepshoppning är tufft för bäckenbotten? Kör benböj istället!

2) Lekplatsträning. Medan barnen gungar, gymnastiserar eller åker kana kan du som förälder göra upphopp på bänk, utfall med bakre benet på sandlådekant, armhävningar, gå armgång, burpees. Eller för tusan. Kasta dig in i leken, åk rutschekana och lek kull. Hoppa i sandlådan och gunga högt!

3) Fyrbenta kompisar är grymma! Har ni en hund, ta med den på eskapad i naturen med hela familjen, och gör promenaden till en äventyrspromenad rätt ut i skogen istället för den vanliga vägen. Hoppa från stenar, klättra på berg och balansera på stubbar.

4) Freesbeefotboll eller för all del, vanlig fotboll. Samla ett komisgäng i blandade åldrar och lira! Freesbefotboll går till som fotboll, förtutom att den som har freesben aldrig får springa med den i handen, bara at emot och kasta vidare.

5) Yoga på dvd. Barn tycker att yogarörelser är riktigt roliga, och de är ofta duktiga på dem, detta för att barn är naturligt smidiga. Yogans positioner behåller musklernas rörlighet och förbättrar motorik och balans. För vuxna stela ryggar är yoga bland det bästa som finns!

6) Kettlebell för den vuxna, plastboll för liten. Barn kan hänga med i övningar som görs med kettlebell, med skillnaden att de gör rörelser som squat (benböj) och russian twist (magövning) med en boll som väger lätt.

7) Hitta på en egen olympiad. Sätt ihop grenar tillsammans med barnen. 100 meter sprint kan vara sprint runt huset, längdhopp kan vara sandlådeskutt för de små. Bara fantasin sätter gränser. Kom ihåg att alla som deltar får medalj!

hopprep träning med barn

tips träning med barn

Det här inlägget är en del av det sponsringssamarbete och ambassadörskap uppochhoppa.se har med Intersport. Min bloggkollega MIss Agda skriver här smart på samma tema men med annan vinkel, att träna när man inte har tid. Kolla!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!