Välkommen till din nya favoritblogg!

Styrketräningslusten

Efter sju dagar med i princip fem till sex timmars styrketräning per dag och inlärning av grundrörelser är jag fantastiskt styrketräningssugen. Den första veckan med praktisk utbildning på Sports Club Education har landat i kroppen och jag är helt salig. Så stärkt i de delar jag redan kunde och så otroligt sugen på att fördjupa mig mer i det jag lärt. Repetera, fundera, testa och känna. Att hänvisa till vad forskningen visar och till vad någon tycker är två skilda ting och det är så inspirerande att lära av de bästa. Erik Börjesson och Pernilla Gunnskog har varit våra huvudcoacher den gångna veckan och det de inte kan om träning, det är om inte inte värt att veta så i alla fall väldigt lite.

Åresession1-7

Att kunna och förstå hur en rörelse ska initieras, vad som de facto händer i kroppen, vad vilken muskel bidrar med; så häftigt! Att sedan översätta detta med få och delikat utvalda cues till den man tränar och göra den bättre, det är hantverk. Vi har övat och övat lite till på varandra. Granskat, gett feedback och kan ni tänka, jag har redan tränat min första klient nere i gymet. En klient som gärna ville ha en pt-timme och ville lära sig benövningar med skivstång.

Han gick ifrån vår timme med nytt personbästa i marklyft och i benböj bak och ett nytt mod och trygghet i att han absolut visst kan använda skivstång i sin träning. Känslan? Så himla, himla, himla härlig. Jag trodde att jag kanske inte skulle använda min kommande (ja, klart jag klarar det!) Pt-licens till så mycket one-to-one coachning, men jo, det ska jag visst! Jag tittar på mina coacher och försöker suga in exakt allt det de gör som gör dem till så extremt duktiga pedagoger och tar med mig allt. Så utvecklande, lärorikt och kul.

Min egen styrketräningslust har förstås slagit i taket. Jag har utmaningar och konkreta målsättningar i flera övningar och såklart ska ni få hänga med in i dessa. Viktplattor, stänger och tunga kettlebells, som jag saknat dem utan att veta om det mitt i min cykelvår!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!