Välkommen till din nya favoritblogg!

Träningsinspiration ända in i själen

När skogen öppnar sig till en guldbadande glänta med ljus som silar så vackert att det gör ont. Mossa som är mörkgrön, där tystnad möter fågelkvitter och där stigen slingrar vidare bland mjuka kullar. Där löpstegen rullar och foten kan varje kvadratcentimeter.

Den perfekta växeln på cykeln i ett uppförsslut där benen driver utan minsta tendens till mjölksyra eller trötthet utan bara av lust och glädje. Den växeln som är exakt, prick rätt och där backen aldrig kommer utan bara plötsligt har planat ut. 

Fluffig och lätt nysnö i knädjupt lager. Orört vitt och en tjoande kompis bredvid dig. Höjden av eufori.

Ögonblicket när stången svävar fritt i en frivändning och du lyckats få till höfttrycket och din shrug helt perfekt. Då det bara är att dyka under stången som är viktlös och fjäderlätt. Frukten av att nöta på smakar sällan så sött bland viktplattor som den perfekta frivändningsträffen.

Solnedgångs- eller soluppgångsyoga. Ett tunt lager finkornig sand på kroppen som har slutat kännas. Ljummen bris och solen som går ner i havet. Havsskvalp och andning i harmoni och en värld som är i förening samtidigt som den inte alls finns. Alltings storhet och människans litenhet i rörelser på en strand. 

Kraften som skickar framåt och i sidled, kicken tillbaka av en pistskida under press på stenhårt underlag i storslalombana. Käppar som viker undan mot platsen där axel blir skuldra och du vet någonstans fastän det inte känns att där gick de där blåmärkena upp. Igen. Rytmen och kraften från skidorna och att vara steget före i tanken i en storslalombana är en få förunnad tränings- eller tävlingsupplevelse.

Nersnacket med vänner, nya eller gamla, efter ett lopp där ni jobbat tillsammans. Om så i två kilometer eller 300. Glädjen och upplevelser som delas med lätt stelhet och medalj runt halsen. En både tyst och uttalad gemenskap i att vi var här och vi genomförde samma lopp. Var och en sitt eget, men samma, det kommer vi alltid att ha ihop.

Mina mesta träningsinspirationsplatser eller träningsinspirationsstunder är  sekunder när allt stämmer som ibland är minuter och kan hålla i länge. Stunder som fastnar som minnen som enkelt återskapas och plockas fram och när jag gör det, då försvinner allt. Där är lätt att samla kraft, energi och motivation.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!