Välkommen till din nya favoritblogg!

Transportträning

Transportträning kan vara den bästa uppfinningen som finns. Istället för att sittandes förflytta dig från a till b i bil, buss eller tåg kan du träna den sträckan, komma fram nytränad och med massa energi från utomhusluft. Transportträning passar de allra flesta, extra bra passar transportträning oss småbarnsföräldrar. Tiden går ändå, under förflyttning, men nu blir tiden nyttjad till träning och träningen är liksom fixad och klar sedan, vid förskole/skolhämtning.

Mina bästa tips för transportträning

  • Dubbla upp med grejer. Att dubbla upp betyder att du alltid har grejer, på båda platserna. På jobbet finns handduk, jobbskor, jobbkläder, necessär etc. Ta dit i omgångar och ta hem i omgångar när du inte transporttränar. På detta sätt blir transportträningen enklare i praktiken.
  • Bra ryggsäck. En bra ryggsäck för dator, kalender och de grejer som måste med åt båda håll är nästan ovärderligt. I den här artikeln finns några förslag på träningsanpassade ryggsäckar som jag testat eller tycker verkar bra.
  • Mentala strategier. Gör din transportträning till dagens bästa punkt/punkter. Peppa och preppa mentalt. Se tiden som DIN tid, för återhämtning från jobbtankar, för frisk luft, för förbättring av din kondition. Se tiden som dyrbar och viktig.

Åresession1-1

  • Bra vindjacka och tights. Oavsett om du cyklar eller springer är en bra vindjacka och ett par bra tights toppen. Köp gärna färger som syns bra i trafiken!
  • Byt rutt då och då. Om du kan och om det fungerar, byt rutt då och då. Det kan vara motiverande för huvudet och det är garanterat bra för din kropp. Vi vänjer oss vid den belastning vi utsätts för, det är kanske dags att uppsöka nya backar?
  • Här har jag skrivit en hel del om cykelpendling
  • Transportträna med stolthet! Bär din transportträning med stolthet, att du sparar tid, pengar, den gör dig frisk och stark och till en god förebild. Äg det!
  • Väder är bara väder!

Brottas du som många andra med frågan om hur du ska få tid till träning? Här är artikeln som hjälper dig: tid för träning i sju snabba punkter. Mer och andra alternativ till transportträning om det inte passar dig.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!