Välkommen till din nya favoritblogg!

Frivändning som pulshöjare

Tisdagens träning:  Överkroppsstyrka på Worldclass Värmdö. Hantlar, en bosuboll och en stång med lätta vikter var mitt sällskap. Jag känner mig så tuff när jag gör övningar på bosu. Folk sneglar lite i smyg och önskar att de själva kommit på idén liksom. Det tar bra och skapar automagiskt(!) atletisk hållning.

Något som är ännu mer atletiskt och stentufft är att göra frivändningar. Jag hade flugvikt på stången och körde 15 frivändningar mellan mina axel/bicepsset och jäklar vad det tar på pulsen och drar i låren. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Frivändning är min bästa helkroppsövning! Den är funktionell som attan och aktiverar verkligen de allra flesta av kroppens muskler, särskilt när man kör den hela vägen med stången från golvet istället för start halvvägs upp på låren sådär som det görs i bodypumpsalarna runt om i landet. Häpp!

Jag brukar tänka att stången ska dras rakt upp längs kroppen (så nära som möjligt) och att armbågarna ska rakt uppåt innan man sjunker in under stången och de riktas framåt. Det är en hopplös övning att beskriva i ord och text. Den måste nötas och nötas. Här kan du kika!

Det blir annars mycket djupa benböj till vardags. Är det inte leksakerna som ska plockas upp så är det bebén. Man tackar för extra benträning och kör på.

 

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!