Välkommen till din nya favoritblogg!

TRX rodd och isärdrag // T-rodd

TRX är ett sådant där träningsverktyg som kommer och går lite i min värld. Plötsligt kommer jag på att – just fasen – jag kan hitta på kul grejer med trx och så ser jag till att addera det träningsredskapet i några pass. Igår var jag på gymet och filmade och fotade  lite övningar, både klassiker och lite varianter. Jag är övertygad om att jag har visat den här övningen förut, trx-rodd med isärdrag men jag lyfter den igen. Övningen kan också kallas för T-rodd, och du kan lägga upp övningen på två olika sätt.

TRX-rodd med isärdrag / T-rodd

Varför och för vem?

TRX-rodd med isärdrag // t-rodd passar dig som vill jobba rygg och kroppens baksida och den är särskilt bra för dig som vill hitta en öppning i bröstryggen och motverka framåtrotation i axlarna. Den stärker din core och hjälper dig att hitta en anspänning genom kroppen.

Gör såhär:

Enklare variant, mindre rodd och mer isärdrag: Greppa TRX-handtagen, ha armarna bara lätt böjda. Ställ dig med ganska lite lutning, dra dig sedan uppåt framåt genom att armarna rör sig utåt, som bokstaven T. Avsluta när du har bröstet framför armbågarna. Sänk dig tillbaka samma väg.

Tuffare variant, rodd + isärdrag: Greppa TRX-handtagen, ha armarna bara lätt böjda. Luta dig lite mer bakåt, med mer vikt i banden. Aktivera bak axlarna och för skuldrorna lätt ihop. Dra dig först upp i en rodd, för sedan armarna utåt åt sidorna och bröstet fram i ett isärdrag! Sänk tillbaka.

Antal reps: Jag tycker att någonstans mellan 8-12 repetitioner är bra!

Bilden nedan visar en tuffare variant med en djupare rodd som start!

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!