Välkommen till din nya favoritblogg!

Jägarvila med benlyft

Jag har tipsat om enbent jägarvila eller jägarvila med benlyft förut, men tänkte att den kunde vara värd en repris! Det här är ett superbra sätt att skala en övning svårare/tyngre när den känns för lätt i grundutförande. Jägarvila i exempelvis tabataform kan kännas lite kort, men enbent jägarvila är tuff och gör att den okomplicerade och icke utrustningskrävande övningen kan platsa i ditt tabataupplägg eller din sommarträningscirkel!

uppochhoppa-6

Sjunk ner till dina 90 grader mot en vägg. Aktivera din mage och försök slappna av i axlar, ansikte och armar. Flytta över din vikt  till ena foten och lyft den andra rakt fram, sträva efter att ha foten i jämnhöjd med ditt andra knä, detta utan att tippa höften i sidled. Tufft och tungt men bra! Bestäm dig innan för när du byter, exempelvis var tionde,  tjugonde eller trettionde (!) sekund. Gör du enbent jägarvila regelbundet kommer du uppleva en snabb förbättring i styrka och mjölksyratålighet. Om inte, ja, då är den tung!

Klassisk jägarvila har händerna mot magen eller åtminstone inte mot väggen, enbent tycker jag att det är okej att ta stöd!

enbent jägarvila

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!