Välkommen till din nya favoritblogg!

Tips för pistols (enbenbenböj)

Hur får man till pistols – enbensbenböj? De är ju så himla svåra? Jo, här kommer tips om hur du klarar den svåra övnigen. Det går ju att få till de där pickadollerna – om man tränar smart och skalar ner övningen. Då blir man starkare och starkare och vips har man fått till dem!

5 tips hur du lär dig klara sätt en pistol:

1) Håll i ringar/junglegym/trx, backa bak och sänk dig ner. Hjälp ditt ståben med att dra ringarna/banden mot dig.

pistols1

2) Som ovan, fast med gummiband! Backa bak så du har lite spänning i bandet, sänk dig ner, och du får hjälp upp, dock inte lika mycket hjälp som med fasta band.

pistols tips

3) Sätt dig på en gymbänk, fötterna ihop. Det är viktigt att du håller knät och foten i samma riktning. Lyft ena foten från marken rakt upp och ”gunga/tryck” dig upp från sittande med hjälp av ett ben. Var noga med att din fot pekar rakt fram när du tar dig upp från sittande.

pistols hur

4) Stark men svårt med balansen i tidigt läge? Förutom att träna balans kan du komma vidare genom att lägga till lite vikt. Håll en vikt framför dig på raa armar, den hjälper dig att inte välta bakåt när du kommer ner djupt.

pistols balans, pistols hur

5) Har du svårt med sista biten, för att du känner att om jag sänke rmig längre ner nu tar jag mig aldrig upp? Ja, så kan det vara. Men om du inte jobbar ner till nederläge kommer du heller inte ta dig ner utan stöd. Öva och gör det okej. Sänk dig ner med bromsning, och sätt dig sen på rumpan. Kliv upp på vanligt sätt!

pistols tips hur nybörjare

Nu är det bara att öva. Upp med händerna, pistolen är på g! Om man surfar youtube grundligt kan man få många bra tips. Det har jag gjort. Själva bilderna är snapshots jag tagit, helheten hittar man i detta klipp.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!