Välkommen till din nya favoritblogg!

10 saker att göra i New York

Utan inbördes ordning listar jag tio härliga saker att göra i New York, eftersom resetips alltid är härliga att läsa och man liksom lätt glömmer bort de där guldkornen om de inte skrivs ned.

  1. Upplev lugnet och träningsglädjen i central park. Gör Central park på riktigt, avsätt gärna några timmar till att flanera, spatsera, mysa och kanske springa. Ni behöver inte ta alla timmarna på en gång, men försök se flera delar av parken (som är stor!) när ni är här.
  2. Ät amerikansk dinerfrukost. Det finns diners över hela manhattan och såklart även i the suburbs. Kolla restaurangernas rejting på google och tripadvisor och gå till någon med många stjärnor och gå loss. Fattiga riddare och olika pannkaksvarianter är mina favoritfrukostar.thehighline-16
  3. Shoppa billiga märkeskläder på Century 21. På Cortland street 22 nere i Financial district, ett starkt  stenkast från ground zero ligger Century 21 där jag gärna spenderar några timmar. Som vanligt på märkesoutlet finns det vissa saker som är bättre att handla än andra, jag upplever att Century 21 är det perfekta stället att handla märkesunderkläder (Tommy Hilfiger bh går på runt 150 kr, Calvin Klein för 250 kr) och också klänningar. Ska du på bröllop eller party och har behov av nya klänningar i garderoben finns massivt utbud här. Smink, parfym och väskor finns också till rejäla rabatter, även på helt nyutkomna produkter. Jag köpte en CalvinKleinklänning för 370 pix som tidigare skulle ha kostat 1800 kr till ett försommarbröllop och den nya Michael Kors-parfymen för 300 kr, stor flaska som på Taxfreen kostade nästan 700. eileens special cheesecake-9
  4. Ät cheesecake på Eileens Special Cheesecake. Gudomligt gott.
  5. The high Line park! Kanske kan du skippa de allra första hundra meterna uppe från 34:e gatan, men gå resten. En upplevelse att vara som i ett grönt rum i luften på manhattan.
  6. Times square på kvällstid. Times square är alltid häftigt men lite extra New York-känsla får man när man går här sent om källen.
  7. Drick drinkar på en roof top bar. Vilken? Asch, det spelar inte så stor roll! thehighline-8
  8. Gå stora avenyerna, och gå bortom dem! Det är roligt att flanera Broadway och femte avenyn med flagshipstore efter flagshipstore, men också himla härligt att ta avsmitare ner och runt i de olika stadsdelarna som alla har sin charm. Jag är extra förtjust i Nolita och Meatpacking district!
  9. Gillar du att gå i mataffärer? Besök både Wholefoods på Union Square och Dean and Deluca på Prince street!eileens special cheesecake-10 eileens special cheesecake-11
  10. Ät hamburgare. Eller shushi. Eller Italienskt. Vad du än har för favorit så finns det helt fantastiska restauranger i NYC. Kosta på dig att gå till grymma restauranger och få med dig matminnen hem!

thehighline-14

Bonustips: Gillar du som jag pappersgrejer, snygga kalendrar och annat som är lite craftsy? Då får du inte missa de två kedjorna Papyrus och Paper source!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!