Välkommen till din nya favoritblogg!
khao lak

Happy beach – Khao Lak

En ny bekantskap för mig var stranden Happy Beach i Khao Lak. Här var tempot ganska betydligt mycket lägre än exempelvis White Sand Beach, som är de flestas favorit, med färre restauranger. Stranden är känd för sina glada grisar, att det ska springa grisar fritt på stranden hörde jag rykten om, men om det känns oroande är det inget du behöver lägga mer vikt vid. Jag såg till någon enstaka griskulting och mammagris, snarare på infartsområdet till stranden än på själva stranden.

Ska vi kika på hur det såg ut på Happy beach i Khao Lak?

happy beach khao lak

Som du ser, i slutet på november när det går så sakteliga mot högsäsong i Thailand ser stranden ut såhär. Det är en naturstrand och det ligger en hel del koraller mellan vatten och restaurangområden. Koraller får man förresten inte ta med hem eller plocka från stranden. De ska ut i vattnet igen och får inte flyttas. Snöäckor däremot får man ta med sig om de sköljts upp. Kolla bara så att det inte bor en eremitkräfta inuti!

Uppenbart surfig stämning på Happy beach.

Fler stränder i khao lak (med närområde)

Memory beach – liknar Happy, men är något större och mer långgrund.

White Sand Beach – strändernas strand, bästa hänget om man vill äta gott och ta massage, samt se tusen nyanser av blått.

Hapla beach – Inte helt i Khao Lak, men en perfekt dagsutflykt bort.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!